Gå til Indhold

Boligforening henter kommunal arkitekturpris for 11. gang

retur
Inden for de seneste 11 år er Aalborg Kommunes arkitekturpris 10 gange gået til et projekt fra Himmerland Boligforening - og nu sker det én gang til.

"Sammen med Link Arkitektur og Arkitekterne Bjørk & Maigård vinder vi denne gang for vores afdeling på Fyrkildevej, der har fået prædikatet 'en flot renovering og transformation af almene boliger med fokus på variation og bokvalitet' af Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

I motiveringen for prisen skriver dommerkomitéen, at renoveringen 'viser et godt eksempel på, hvordan arbejdet med variationer i boligformer, som også kommer til udtryk i arkitekturen, kan være med til at løfte et område. De forskellige frem- og tilbageryk i bebyggelsen er med til at skabe semi-private områder, som beboerne har indtaget og gjort til deres egne, hvilket skaber liv. Herudover er der arbejdet med forskellige boligtypologier, som henvender sig til forskellige målgrupper, hvilket er med til at skabe et attraktivt boligområde. Landskabsprojektet med stor artsvariation understøtter arkitekturen på fornem vis.'

"Vi er utroligt glade for denne særlige anerkendelse af, at også andre kan se værdierne i et projekt, som vi er rigtig godt tilfredse med udfaldet af. Fyrkildevej var et udsat boligområde, som gennem årene havde fået et dårligt ry og kun de færreste havde et ønske om at flytte ind. Der var begrænset udbud af lejlighedstyper, dårlig tilgængelighed for ældre og handicappede, miljøfarlige stoffer i del af byggematerialerne, kulde, træk og lugtgener mellem lejemålene - og i det hele taget et generelt nedslidt boligområde. Der var med andre ord nok at tage fat på", siger Ole Nielsen.

Fyrkildevej kan med sine flere end 400 boliger ses som et mønstereksempel på en ambitiøs plan for et meget stort område i Aalborg - og et glimrende eksempel på, at også boliger der ikke umiddelbart udstråler værdi, kan og bør bevares både af hensyn til beboerne og miljøet.

Renoveringen af Fyrkildevej er en væsentlig del af det samlet projekt 'Kildeparken 2020', hvor Himmerland Boligforening har gennemført særdeles omfattende opgraderinger af omkring 1.100 boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej i det østlige Aalborg. Ole Nielsen siger videre:

"Ud over meget konkret at sikre attraktive boliger til fornuftige priser mange år frem handler renoveringen af blandt andet Fyrkildevej om at skabe og videreudvikle den blandede by. Ved at tænke bebyggelse på en ny måde skaber vi en levende og oplevelsesrig bydel med gode boliger, arbejdspladser, uderum, veje og service- og fritidsfaciliteter. En ny bydel, der er et afgørende løft både for det østlige Aalborg og for byen som helhed."


Fakta

Himmerland Boligforening har inden for godt et årti vundet en række nationale og internationale priser for såvel nybyggerier som renoveringsprojekter:

2012
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej
2013
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Kvadratet
2014
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Henius House
2015
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Larsen Waterfront
 Betonelementprisen for Henius House
 Årets Byggeri i Danmark for Sallingsundvej og Tambosundvej
2016
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Magisterparken og Sallingsundvej
 Architecture of Necessity for Sallingsundvej og Tambosundvej
 RENOVER Prisen (nominering)
2017
 Aalborg Bæredygtighedspris
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Nyhavn
2019
 Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune
 Bygherreprisen
 Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars Jubilæumspris
2021
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Tornhøjgårdparken, Teatergården og Taffeltårnet på Spritten
2022
 The European Responsible Housing Awards 2022 for renoveringen af Kildeparken som en særlig indsats inden for byudviklingsprojekter
 Aalborg Kommunes Arkitekturpris for Fyrkildevej
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger