Gå til Indhold

Arkiv 2015

I Himmerland Boligforening har vi de senere år haft mere end almindeligt travlt. Der har vi ikke mindst, fordi der i sagens natur skal bruges rigtig mange kræfter på at passe godt på de eksisterende boliger i en af Jyllands største boligorganisationer. Men også fordi vi siden 2010 har opført omkring 1.500 ungdomsboliger i Aalborg og sideløbende igangsat - og for nogles vedkommende nu også færdiggjort - meget store renoveringsprojekter på eksempelvis Sallingsundvej, Tambosundvej, Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej i det østlige Aalborg.

læs mere
Himmerland Boligforening afslutter året med at hente yderligere laurbær: Organisationens to store renoveringsprojekter på Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg har opnået nominering til den internationale pris "Civic Trust Award".

læs mere
Det bliver et konsortium bestående af Aarhus Arkitekterne A/S, Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS, Brix & Kamp Rådgivende Ingeniører A/S samt Rosseel's Tegnestue + LABLAND Arkitekter, der skal så for den storstilede renovering af Himmerland Boligforenings afdeling på Fyrkildevej i det østlige Aalborg.

læs mere
Himmerland Boligforening indførte forrige år en politik for lærlinge og elever. Den fastlægger som langsigtet mål, at 10 procent af de ansatte ejendomsfunktionærer skal være lærlinge - men organisationen påtager sig også et ansvar for at give unge inden for en række andre områder praktisk erfaring fra den mangesidede virksomhed.

læs mere
15. december 2015

Eeeeemiiiiiiiiiiiiiiil

Sådan lød det hen over scenen i Det lille Teater i Aalborg Kongres & Kulturcenter lørdag den 12. december 2015, da Himmerland igen i år havde inviteret bestyrelsesmedlemmer og ansatte med børn og børnebørn til en særlig juleoplevelse.

læs mere
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i perioden 2012-2015 afsat 132 mio. kr. til etablering af startboliger - og en lille del af disse midler kommer nu i spil i Aalborg.

- Vi har fået et beløb, som gør det muligt for os at etablere syv boliger for unge med særlige behov. Det sker i afdelingen i Heimdalsgade i Aalborg, hvor vi har i alt 18 ungdomsboliger, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

læs mere
Himmerland Boligforenings afdelinger på Sallingsundvej og Tambosundvej i Aalborg har det seneste par år gennemgået omfattende renovering - og det er blevet bemærket langt uden for landsdelen. I dag er byggerierne således blevet hædret med prisen
"Årets Byggeri 2015" i kategorien "Bolig".

læs mere
Torsdag den 12. november 2015 var det tid til det faste efterårsmøde for repræsentantskabet i Himmerland Boligforening. Her vedtages bl.a. budgettet for det kommende år.

Til mødey inviteres også spændende foredragsholdere om et aktuelt emne.
I år var det tv-værten, journalisten og forfatter-in-spe Abdel Aziz Mahmoud, der ved at bruge sin egen opvækst som eksempel, prøver at skabe debat om integration og holdningerne til udlændinge i Danmark.

læs mere
Efter et meget klart ja fra beboerne er Himmerland Boligforening nu parat til at tage fat på endnu en omfattende renoveringsopgave - denne gang af de 210 boliger i afdelingen på Henning Smiths Vej og Poul Buås Vej i Aalborgs vestby.

læs mere
Tidligere på året udpegede vi tre totalrådgivere til at give tilbud på opførelse af 32 almene boliger til udviklingshæmmede i det østlige Aalborg - nu er vinderen fundet:

læs mere
10. oktober 2015

Himmerland i fornemt selskab

Dansk Arkitektur Center viser i ny udstilling 100 byggerier, der har været med til at forme danskernes og omverdenens billede af dansk verdensklassearkitektur - Henius House er iblandt.

læs mere
 
På bestilling fra Himmerland Boligforening er kunstnerparret Leo og Nick Griffin i færd med at udføre en unik udsmykningsopgave til skyloungen på 15. etage af Larsen Waterfront, der er boligforeningens hidtil mest markante byggeri på havnefronten i Aalborg.

læs mere
5. oktober 2015

Rejsegilde på Blåkildevej

For ni måneder siden tog Himmerland Boligforening første spadestik til Nordjyllands største renoveringsprojekt på denne side af 2020. Og fredag 25. september 2015 kunne der holdes rejsegilde på afdelingen på Blåkildevej i det østlige Aalborg, hvor der blandt andet var taler af partner Jan Krogh fra KPF Arkitekter, formand for afdelingsbestyrelsen Christian Mogensen og formand for organisationsbestyrelsen Ib Fruensgaard.

læs mere
5. oktober 2015

Ravnkildevej præsenteret

Himmerland Boligforening har nu løftet sløret for, hvordan afdelingen på Ravnkildevej i det østlige Aalborg kommer til at se ud, når den omfattende renovering af de knap 250 boliger er gennemført.

læs mere
Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg præmierer hvert år et mindre antal byggerier og i 2015 går en af priserne til Himmerland Boligforenings byggeri Larsen Waterfront. Det har siden sommeren 2014 været hjem for omkring 250 studerende, ligesom den markante nabo til Musikkens Hus rummer boligforeningens administration.

læs mere
Himmerland Boligforening, der i forvejen er meget aktiv i Aalborg Øst, både i de sociale projekter og egne renoveringer, er gået med i projektet CoolEast, som nu er blevet hovedsponsor for Aalborg Pirates.
CoolEast skal samle bydelen Aalborg Øst med initiativer på og uden for banen.

læs mere
Himmerland Boligforening indførte forrige år en politik for lærlinge og elever.

Vi har som langsigtet mål, at 10% af vores ansatte ejendomsfunktionærer er lærlinge, og vi kigger også på den administrative organisation. Vi ønsker i Himmerland at understøtte uddannelse af kontorelever, og vi vil også gerne tage administrative uddannelsespraktikanter og studentermedhjælpere fra de lange videregående uddannelser.

læs mere
Aalborg vrimler i disse dage med nye studerende, der ud over at tage fat på deres videregående uddannelse flytter ind i en af byens stadig flere ungdomsboliger. En lille del af de nye borgere rykker som de første ind i Himmerland Boligforenings nyeste afdeling, der ligger på adressen Tiendeladen i det centrale Aalborg.

læs mere
Måske en kende overdrevet, men vi har efterhånden samlet en del forskelligt på AbhimTV.

læs mere
Himmerland Boligforening forventede først at kunne komme i gang med renoveringen af afdelingerne i Søheltekvarteret i det vestlige Aalborg tidligst i løbet af 2017 - men
det laver letbanen om på.

læs mere
Himmerland Boligforening tager hul på årets ottende måned med lanceringen af en omfattende imagekampagne, der i den kommende tid vil kunne opleves såvel i trykte som elektroniske medier.

læs mere
Efter de seneste år at have opført en række markante nybyggerier til studerende i Aalborg kaster Himmerland Boligforening sig nu ud i udviklingen af fremtidens byhus - et hus der kan rumme alle generationer og etablere fællesskaber på tværs.

læs mere
Sommeren er endelig kommet over os, her lige efter midsommer.

Tirsdag den 23. juni 2015 havde vi i Himmerland Boligforening lavet et arrangement før det officielle Sankt Hans bål, der var arrangeret af vores naboer i Musikkens Hus.


læs mere

Himmerland Boligforening kan nu tage fat på sit næste store fornyelsesprojekt i det østlige Aalborg: Området omkring Tornhøjgaard.

Boligforeningen har for nylig købt Tornhøjgaard - den sidste tilbageværende gård i Nørre Tranders - med omkringliggende jorder, hvilket giver mulighed for at opføre flere byggerier,
der skal bidrage væsentligt til udvidelse og opgradering af området, ikke mindst omkring
det eksisterende Tornhøjcenter.


læs mere
I dagene mandag den 29. juni 2015 og ca. en uge frem lægges der ny asfalt på området omkring Larsen Waterfront.

Det vil give en del ændrede adgangsforhold, både til de enkelte opgange og området omkring bygningerne. Der bliver tydeligt afspærret og markeret.

læs mere
Juni måned byder på repræsentantskabsmøde med valg til organisationsbestyrelse, årsregnskab og årsberetningen. Det blev torsdag den 18.juni 2015, i Sundheds- og Kvartershuset.

Der var genvalg til vores formand Ib Fruensgaard, og de øvrige medlemmer Agnete
Funder Nielsen, Elin Torp og Kim Haubro, hvis pladser var på valg i år.

læs mere

Sådan indleder Ole Nielsen, vores direktør i Himmerland Boligforening sit indlæg i Nordjyske fredag den 19. juni 2015, og fortsætter:

 Himmerland Boligforening er i fuld gang med omfattende renoveringsprojekter i det østlige Aalborg og snart kan vi tage hul på tilsvarende arbejder i vestbyen. Renovering af store boligområder er selvsagt med til at revitalisere en bydel, men det er det bestemt også, når man investerer massivt i forbedringer af infrastrukturen.


læs mere
4. juni 2015

Spadestik på Nyhavn

Så er spaden stukket i jorden til Himmerland Boligforenings tredje byggeri på havnefronten.
Det som efter konkurrencen fik navnet Nyhavn, efter Nyhavnsgade.

Onsdag den 3. juni 2015 kl. 14.00 blev første spadestik officielt taget til de 68 ungdomsboliger og AKU-Aalborgs nye administration.

læs mere
Himmerland Boligforening er ikke blot synlig i Aalborg, men også i resten af landet. Det skyldes ikke mindst vores involvering og engagement i forskellige projekter, der handler om at skabe tryghed og udvikling i socialt udsatte boligområder.

læs mere
Efter byrådets godkendelse er Himmerland Boligforening nu klar til at opføre sit foreløbig tredje ungdomsboligbyggeri på havnefronten i Aalborg - et hus, der kommer til at bære navnet Nyhavn.

Der er tale om et 11 etagers byggeri, der foruden 68 almene ungdomsboliger skal rumme en stueetage med kontorlokaler og et fælles vaskeri, en kælder med cykelparkering og en fælles tagterrasse. Det placeres på en hjørnegrund ved krydset mellem Rendsburggade og Nyhavnsgade og får et samlet boligareal på 3.400 kvadratmeter.

læs mere
Himmerland Boligforening har efterhånden været i mange forskellige medier, været med på messer, været i tv og radio, denne gang omtales vi i fagbladet Arbejderen, i forbindelse med 3F´s nye kampagne: Et dumpingsfrit Danmark.

læs mere
Himmerland Boligforening har indføjet en række klausuler i vores aftaler i forbindelse med renoveringer og nybyggerier som omhandler f.eks. sociale klausuler, lærlinge klausuler og brug af ID-kort.

læs mere
Mandag havde Himmerland Boligforening fornemt besøg - af tidligere minister og
politisk kommentator Hans Engell.

læs mere
Torsdag den 7. maj 2015 afholdes der borgermøder i alle de nordjyske kommuner, under fællestitlen "Nordjyllands udfordringer" i samarbejde med TV2Nord og DR Nordjylland.

I Aalborg Kommune foregår mødet i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej 7, fra kl. 19.00, fordi Aalborg Øst er valgt som case til at illustrere de mange vækstpotentialer, der findes i kommunen.

læs mere
Henover weekenden i starten af maj holder vi en afstemning om navngivning af vores flotte nye byggeri i krydset Rendsburggade/Nyhavnsgade.

læs mere
 

Borgmesteren installerer ikke blot medarbejdere, men også sig selv i Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej i Aalborg Øst, noget vi i Himmerland Boligforening glæder os til.


læs mere
Mandag den 20. april 2015 vedtog magistraten at Aalborg Kommune deltager i et samarbejde med Trondheim i Norge og Freiburg i Tyskland om en ansøgning til EU´s rammeprogram Horizon 2020.

Aalborg Øst er udset som demonstrationsområde af Aalborg Kommune.

læs mere

Realdania Årsmagasin 2015 er netop udkommet og i lighed med tidligere år bliver der
stillet skarpt på små og store projekter, som Realdania har involveret sig i på det seneste, ligesom der er fokus på visionerne for fremtiden.

Et af projekterne er i Aalborg Øst.


læs mere
Himmerland Boligforening er på vej med et spændende udviklingsprojekt om kommunikation i byggeriet.

Vi får brug for en hånd fra en kommunikationsperson. Kunne det være dig eller en i dit netværk?

læs mere
Som et led i den omfattende byudvikling der sker i hele Aalborg Øst, og ikke mindst Himmerland Boligforenings renovering af Kildeparken, er en unik aftale kommet i hus.

I et område domineret af lejeboliger, skal der nu bygges 4 punkthuse med ejerlejligheder.

læs mere
I forlængelse af deltagelsen i ejendomskonferencen MIPIM i Cannes tidligere på måneden underskriver Himmerland Boligforening nu aftale med MT Højgaard. I fællesskab skal den almene boligorganisation og en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder udvikle privatejede huse i en stor afdeling med lejeboliger.

læs mere
24. marts 2015

En begivenhedsrig måned

Marts har været en begivenhedsrig måned for Himmerland Boligforening.
Først fik vi sammen med arkitektvirksomheden C. F. Møller Betonelement-Prisen 2015 for vores ungdomsboligbyggeri Henius House på den tidligere eternitfabriksgrund i Aalborg.

læs mere
 I den netop offentliggjorte publikation "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse" pointerer regeringen, at det at være i beskæftigelse eller under uddannelse er en vigtig del af det danske fællesskab. Konkret skal de flygtninge, der kommer til landet, hurtigst muligt i arbejde blandt danske kolleger, lære sproget og bidrage til samfundet.

I Aalborg har FOKUS Folkeoplysning, Himmerland Boligforening og Aalborg Kommunes familie- og beskæftigelsesforvaltning straks taget handsken op og etableret et samarbejde, der skal hjælpe blandt andre flygtninge fra Syrien med at få god kontakt til arbejdsmarkedet.

læs mere
I kronikken af BL´s formand Palle Adamsen på debatten om det økonomisk rentable af sociale investeringer.

Helt nye beregninger viser, at hjælper man bare én knægt fra at være på kanten af samfundet til et mere normalt liv er den langsigtede gevinst for samfundet 15 mio.

læs mere
I forbindelse med renoveringen af Blåkildevej får flere hundrede lejeligheder installeret køkkenkværn, under den forudsætning at byrådet godkender det.

Så vil køkkenaffaldet blive skyllet ud i kloakken i stedet for at komme i skraldeposen.

læs mere
Det er ikke ofte at en almen boligforening kommer i landsdækkende medier, især ikke hvis det ikke drejer sig om problemer.

I den forgangne uge deltog Himmerland Boligforening i verdens største ejendomsmesse MIPIM sammen med Aalborg Kommune, i søgen efter investorer og udviklere til byens store byggeprojekter, herunder Himmerland Boligforenings planer i Kildeparken.

læs mere
Verdens største ejendomsmesse MIPIM i Cannes løb af stablen i den forgangne uge.

For første gang deltog Aalborg Kommune i sin søgen efter investorer og udviklere til 3 store byggeprojekter, heriblandt til byggeri af private boliger i forbindelse med Himmerlands totalrenovering af Kildeparken, kendt som Kildeparken 2020.

læs mere
I forbindelse med Himmerland Boligforenings deltagelse i verdens største ejendomsmesse MIPIM sammen med Aalborg Kommune blev der lavet en salgsbrochure omkring mulighederne i det østlige Aalborg

læs mere
For første gang var Aalborg Kommune med på verdens største ejendomsmesse Mipim i Cannes, i jagten på investorer og udviklere til 3 meget store ejendomsprojekter, nemlig Stigsborg Brygge, Budolfi Plads og Himmerlands Kildeparken.

læs mere
Fremragende ungdomsboliger med et råt industrilook og optimal udnyttelse af mulighederne.

Det er den korte begrundelse for, at arkitektvirksomheden C. F. Møller vinder Betonelement-Prisen 2015 for Henius House i Aalborg.

læs mere
I kortportalen Kortal.dk er luftfotos fra hele Danmark samlet.

De første er fra 1954, hvor Danmark blev gennemfotograferet af det amerikanske luftvåben, under Den kolde Krig.

Her findes desuden luftfotos fra 1995, 1999, 2002, 2004 frem til 2014.

læs mere
I starten af februar 2015 var de bl.a. rundt på "prøvetur" med nye aktive i Aalborg Øst. Natteravnene har bl.a. været aktive i Aalborg Øst siden 2009 til august 2010, men de gule jakker vil fremover være aktive i Øst igen, i første  omgang Imellem kl. 14:30 og 17:00.

Natteravnene er en uafhængig og selvstændig organisation, afhængig af frivillig hjælp, så der er altid brug for flere.

læs mere
Det er muligt, at vinteren ikke har sluppet sit tag endnu, men det skal ikke forhindre Himmerland Boligforening i at have gang i en mængde byggeopgaver i og omkring Aalborg.

læs mere
Om kun seks år vil Danmarks befolkning være vokset med knap 120.000 personer - og der vil på grund af stigende levealder og større årgange være sket en betydelig forskydning i befolkningens alderssammensætning. Ifølge Danmarks Statistik vil der i 2020 være omkring 165.000 flere ældre over 70 år end i dag.

læs mere
Himmerland Boligforenings nybyggeri Henius House, der består af 240 ungdomsboliger på den tidligere eternitfabriksgrund i det central Aalborg, høster nu også national anerkendelse. Det sker med tildelingen af Betonelement-Prisen - en pris, der blev indstiftet i 1978, gives som anerkendelse for på højt arkitektonisk niveau at anvende betonelementer i et byggeri og er tidligere blandt andre gået til stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Betonelement-Prisen overrækkes til arkitekt og bygherre ved et arrangement i Tivoli 10. marts 2015.

læs mere
I efteråret 2014 gik Himmerland Boligforening i rette med pengeinstitutternes inddrivelse af gæld, så lejere i boligforeningen i værste fald ikke har penge nok til husleje og mad. Og nu ser der ud til, at der kommer noget ud af kritikken.

læs mere
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger