Gå til Indhold
bolig_paa_vej

Boliger på vej


Himmerland Boligforening arbejder på at sætte sit præg på den konstante udvikling som ses i det daglige bybillede i Aalborg, ved både at renovere og bygge nyt. I den følgende sektion ses de byggerier og renoveringer, som pt. er i gang.

Søheltekvarteret

Søheltekvarteret dækker over et befolkningsrigt område i Aalborgs Vestby, hvor Himmerland Boligforening har flere afdelinger.

Himmerlands afdeling 3 har igennem den senere tid gennemgået en omfattende renovering.

Nu er turen kommet til resten af vores ældre afdelinger i bydelen, hvor boligerne er bygget tilbage i 1950'erne. 

Renoveringsprojektet gælder Himmerlands afdelinger 8, 10, 11, 12 og 13.

Renoveringsprojektet af afdeling 8 vil inkludere tag- og vindueskift, gavlisolering, ombygning af badeværelser, nye installationer i bad og køkken, nye elinstallationer og gulve.

De samme renoveringer er undervejs i afdeling 10, 12 og 13.

I afdeling 11 er der blevet renoveret nye fuger i facaden, udskiftning af vinduer og udvendige døre samt genmontering af altaner.

Nærområdet omkring afdelingerne i Vestbyen har alt, hvad man behøver f.eks. folkeskole, bibliotek, svømmehal og dagligvarebutikker.

Læs mere
Fakta:

- De senioregnede boliger består af 2, 3 og 4-værelses lejligheder.
- De 2-værelses lejligheder er 72 kvadratmeter og findes både 
 i stueetagen og på 1. sal.
- De 3-værelses lejligheder er 91 kvadratmeter og findes både 
 i stueetagen og på 1. sal.
- De 4-værelses lejligheder er 110 kvadratmeter og findes som rækkehuse.Fenris Allé

Den nye bebyggelse på Fenris Allé vil bestå af senioregnede boliger, omringet af smuk natur med Guldbækken tæt ved og det omkringliggende landskab af åben eng.

Selvom Fenris Allé ligger i udkanten af Godthåb ved Svenstrup, så er der også gadeliv, primært bestående af børnefamilier i de nyudstykkede parcelhuse i området.
Udover at Fenris Allé er placeret midt i naturen så fremkommer det også i selve byggeriet.

Himmerland Boligforenings målsætning om bæredygtighed fremkommer også på Fenris Allé i form af et planlagt LAR-anlæg som vil aflede regnvandet og styrke biodiversiteten.
Selve byggeriet bliver beklædt i træ, og tagene konstrueres så der er mulighed for at installere solceller.

Byggeriet skal betragtes som en helhed med etageboliger, rækkehuse og fælleshus, hvor man med fælleshuset har rammerne for et hyggeligt fællesskab.Udvidelse af Enggården, Skørping

Nærmeste nabo til Himmerlands afdeling 94, Enggården i Skørping var børnehaven Skovbjørnen, som Rebild Kommune har valgt at flytte til nye faciliteter.

Det har givet os mulighed for et nybyggeri på 9 rækkehuse.
Beboerne i Enggården har enstemmigt stemt for udvidelsen af afdelingen, som nedrivningen af børnehavens bygninger kan give plads til.

Nedrivningen starter i februar 2021 og projektet sendes i udbud i første halvår 2021.
Forventet byggestart: ultimo 2022.

Fakta: 

9 rækkehuse
Størrelse: knap 90 m2
Husleje: ca. 7.000 - 7.500 kr. ekskl. forbrug
Forventet indflytning: inden udgangen af 2023Fakta:

Bygherre: Himmerland Boligforening for Aalborg Kommunes Ældre-og Handicapforvaltning
32 boliger bestyret af Himmerland Boligforening- samt 4 bliver midlertidige trænings- eller aflastningsboliger bestyret af Aalborg Kommune.
Forventet indflytning: efterår 2022.


Det nye Syrenbakken - Sebbersundvej

Botilbuddet Syrenbakken, som ligger i Nørresundby, bliver flyttet til helt nye bygninger ved siden af kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst, hvor der i forvejen findes et botilbud på Tornhøjgård.

Nuværende beboere, medarbejdere og pårørende har været involveret i udformningen af det nye botilbud til personer med handicap. Hovedtanken med byggeriet er, at hver beboer kan have sit eget liv og vælge fællesskabet til eller fra på samme måde som på villavejen,

Byggeriet bliver på 3.300 m2 med 36 boliger a ca. 75 m2 med fællesarealer som skal rumme dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan.


Fakta:

Den samlede plan for projektet er resultatet af en arkitektkonkurrence vundet af ArkPlan, der tidligere har udarbejdet landskabsplanen for herregården.
Selve bebyggelsen bliver tegnet af N + P Arkitektur.
Projekteringen af St. Restrup Fælled er påbegyndt og går alt efter den overordnede plan, kan der forventes byggestart i primo 2023.

Læs mere


St. Restrup Fælled

For godt 100 år siden var landsbyen St. Restrup et mønstereksempel af husmandssteder omkring herregården, som senere blev udstykket til 50 selvstændige husmandssteder.

Projektet med St. Restrup Fælled er at genskabe de særlige egenskaber området havde tidligere.
Planen er at etablere spredte boliger og små parceller, hvor jorden anvendes efter de samme principper som for et århundrede siden. Der må maksimalt bygges 4.000 boligkvadratmeter fordelt på cirka 20 bygninger, så der bliver tale om en ekstensiv bebyggelse, der skal sikre oplevelsen af at bo på landet.

Der bliver bygget blot 14-15 fritliggende ejerboliger, hvortil kommer Himmerland Boligforenings 14 almene boliger i rækkehuse og fire andelsboliger som dobbelthuse
Fælledarealet omfatter også en hektar skov, som skal indgå som rekreativt areal for beboerne på St. Restrup Fælled og landsbyens øvrige beboere.

Hensigten er på St. Restrup Fælled at kombinere velkendte bekvemligheder ved at bo tæt på byen med fordelene og glæden ved at bo på landet.

Der indtænkes mange fællesfaciliteter, med frit valg til selv at vælge, i hvilket omfang man vil bruge de forskellige tilbud. Som en del af projektet vil der blive opført en stald- og ladebygning, der sammen med marker giver mulighed for dyrehold eller andre aktiviteter.


Fakta:

8 almene boliger - på hver ca. 100 m2 - opført som dobbelthuse
Initiativ til projektet sammen med Fjellerad og Omegns Udviklingsselskab aps.
Første spadestik forventes: medio 2022.
Forventet indflytning: medio 2023.


Lindenborg Ådal, Fjellerad

Et nybyggeri i Fjellerad - nærmere betegnet otte almene boliger, der skal opføres i form af fire dobbelthuse. Disse huse kommer til at indgå i en større udstykning, der består af i alt 16 fritliggende ejerboliger.

Projektet er en del af Himmerlands overvejelser om nybyggeri - blandt andet af senioregnede boliger i mindre byer i Aalborgs opland.

En sydvendt udsigtsgrund i Lindenborg Ådal kun otte minutters kørsel fra det nye supersygehus.

Opføres som passivhuse med meget lavt energiforbrug og fællesarealer med plads til vilde blomster og biodiversitet.


Læs mere

Fakta:

45 almene boliger, fordelt på boliger på 
33 stk. i 2 treplansbyggerier på 70 - 110 m2,
6 stk. i 1 1/2 plan på 110 m2 samt 6 stk. i 1 plan på 100 m2.
Første spadestik: ultimo 2022
Forventet indflytning: primo 2024.

Rytters Plads - Skørping

Rytters Plads bliver Himmerlands femte afdeling i Skørping, midt i byen, tæt på kultur, indkøb og stationen.

Afdelingen bliver nabo til Skørping Nykirke. 

Grunden, hvorpå afdelingen bygges, er lavereliggende end kirken, og selve bygningerne bliver af begrænset højde, så udsigten ikke bliver ødelagt.

I selve byggeriet skal der bruges en del træ, dels med tanke for det grønne og bæredygtige, dels for visuelt at passe ind i det omkringliggende.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger