Gå til Indhold

Unge fra det østlige Aalborg i verdensberømt kapsejlads

retur
Den seneste tid har Center for Samskabelse under Himmerland Boligforening gennemført praksisnære undervisningsforløb og maritime workshops under overskriften 'TraineeLab 9220: Tall Ships Races' og nu er seks unge deltagere fra det østlige Aalborg mere end klar til at tage del i en ekstraordinær oplevelse.

"Lørdag 23. juli sender Aalborg en stor gruppe forventningsfulde unge mennesker med bus til Belgien og her er de seks unge - alle med en frisk folkeskoleeksamen i bagagen - med. I den belgiske havneby Antwerpen går de om bord på den hollandske tremastede skonnert Gulden Leeuw for at deltage i den afsluttende del af dette års udgave af The Tall Ships Races", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.Den verdensberømte kapsejlads går fra Antwerpen til Aalborg, hvor skibene ventes at ankomme 4. august 2022.

'TraineeLab 9220: Tall Ships Races' skal ses som en forlængelse af Center for Samskabelses arbejde med at styrke børn og unge i dansk, matematik og andre læringsforløb. Her er mentorordningen MentorGESTUS, der finansieres af den velgørende organisation Gestus Nord, en central spiller i forbindelse med tilbuddet om gratis lektiehjælp til børn og unge. Samme Gestus Nord er også med i 'TraineeLab 9220: Tall Ships Races', der desuden har Aalborg Events under Aalborg Kommune som medspiller.

The Tall Ships Races, der er en årligt tilbagevendende kapsejlads mellem fire-seks europæiske havnebyer, har i mere end seks årtier organiseret praksisorienteret læring til søs for unge mellem 15 og 25 år.

Indtil nu har der i 'TraineeLab 9220: Tall Ships Races' været fokus på undervisning i dansk, matematik og de naturvidenskabelige fag - og nu er projektet der, hvor det boglige for alvor skal kobles sammen med praksis, når eleverne står til søs.

"Deltagelse i The Tall Ships Races om bord på et af de konkurrerende skibe indebærer, at man på lige fod med alle de øvrige ombordværende er med i det daglige arbejde. De unge lærer om navigation, fortøjninger og sejl, men nok så vigtigt er, at de får styrket både de faglige og de sociale kompetencer. Gasterne bliver en del af skibets fællesskab, hvor de på kort tid lærer en forbavsende masse om både sig selv og det at samarbejde med og være afhængige af andre", siger konsulent Frank Rudolph, og han uddyber:

"Jeg håber og tror, at deltagelse i den sidste del af 'TraineeLab 9220: Tall Ships Races' vil være en dannelsesrejse, der for mange vil åbne for ny indsigt og nye muligheder. Lykkes vi med projektet, kommer de unge hjem rige på spændende og positive udfordringer, med nye venskaber og et nyt syn på tilværelsen, måske med nye livsmål og med et nyt et perspektiv på uddannelsesveje, de kan gå."

En mentor fra MentorGESTUS og en medarbejder fra Himmerland Boligforening tager med de 6 unge til Antwerpen, hvor de bliver fordelt på deres skibe.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger