Gå til Indhold

Tingene skal passe sammen

retur
Klumme af Ole Nielsen i Nordjyske Stiftstidende 4. november 2023

Også når det gælder boligmarkedet, er det vigtigt, at tingene passer sammen. Og som situationen er i Aalborg i øjeblikket, er det ikke tilfældet. Lad mig uddybe:

I begyndelsen af dette årtusinde var der vedvarende mangel på ordentlige ungdomsboliger til det stadigt voksende antal danske og internationale studerende i Aalborg. Det blev der rettet op på gennem en veltilrettelagt og velgennemført indsats, der på få år sikrede et udbud af ungdomsboliger passende til en by med eget universitet og mange andre spændende uddannelsesinstitutioner med stor tiltrækningskraft.

I en årrække har der været en fin balance mellem udbud og efterspørgsel, men i år er billedet vendt, så der for første gang i lange tider ikke har været fuld udlejning af ungdomsboligerne i forbindelse med studiestart.

Årsagerne er flere. En væsentlig faktor er, at optaget af studerende på både Aalborg Universitet og University College Nordjylland er faldet - ikke som følge af vigende interesse for tilbuddene på vores gode uddannelsesinstitutioner, men forårsaget af landspolitiske beslutninger. Dertil kommer, at vi nu oplever markant mindre ungdomsårgange end for bare få år siden. Og endelig at der foruden de mange ungdomsboliger opført et stort antal mindre lejligheder, der egner sig fint til en eller flere studerende.

Vi kan selvfølgelig slå os til tåls med, at sådan er situationen nu en gang. Og så ellers afvente, at der blæser nye politiske vinde med hensyn til optag på de videregående uddannelser. Eller at ungdomsårgangene bliver større. Eller begge dele i kombination.
Det vil dog ikke være nogen klog disposition, al den stund at det er skidt for en by eller et område med for stor tomgang i boligmarkedet. Det gælder i øvrigt, uanset om der er tale om ungdomsboliger eller andre former for alment eller privat boligbyggeri.

At tingene skal passe sammen, når vi taler boligmarked, betyder fra mit synspunkt tre ting. For det første at der ikke bliver bygget flere ungdomsboliger i Aalborg. For det andet at vi fortsat sikrer, at Aalborg er en attraktiv studieby med relevante boliger til de studerende. Og endelig at vi sideløbende med dette sikrer, at der er tilstrækkeligt mange og tilstrækkeligt attraktive boliger til de målgrupper, hvor der faktisk er mangel. Det vil i denne tid først og fremmest sige singler og seniorer.

Jeg mener således, at der nu er behov for en lige så stor grad af politisk fremsynethed, som da man i sin tid planlagde at tilføre Aalborg et betydeligt antal ungdomsboliger til byens studerende. Øvelsen er reelt den samme: Politikerne skal træffe de nødvendige beslutninger og gode kræfter skal finde sammen om at planlægge, hvordan vi sikrer, at Aalborg er den bedst tænkelige by at bo i - uanset om der er tale om singler, seniorer, familier, studerende eller en helt femte kategori.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger