Gå til Indhold

Sidste del af Tornhøjgårdparken klar til beboerne

retur

I den kommende måned kan Himmerland Boligforening formelt føje endnu en færdigbygget afdeling til porteføljen. Til den tid flytter beboerne nemlig ind i anden og sidste etape af Tornhøjgårdparken, hvis første etape modtog de første beboere i efteråret 2020.

"De seneste år er der investeret massivt i udvikling af et nyt bydelscentrum i denne del af det østlige Aalborg. På sin vis begyndte det med, at vi etablerede Sundheds- og Kvartershuset og efterfølgende er der blevet bygget virkelig meget nyt, samtidig med at der er blevet renoveret i stor stil. Sideløbende er infrastrukturen blevet forbedret massivt, så der nu er en langt bedre sammenhæng mellem de forskellige dele af området", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Helt frem til 2016 lå på det sted, hvor man nu finder den nye afdeling Tornhøjgårdparken, et nedlagt landbrug, som boligforeningen overtog. Det åbnede for realisering af en omfattende plan for løft af hele området, der nu rummer både boliger, butikker, caféer og grønne arealer. En central del af projektet er Tornhøj Have, der ikke alene tjener som et traditionelt opholdsareal, men også fungerer i forbindelse med lokal afledning af regnvand. Ole Nielsen uddyber:


"Regnvandet er en ressource, som vi ikke leder væk i rørsystemer, men inddrager aktivt i området. Vandet bliver for eksempel brugt i forbindelse med legepladser, ligesom det i bede, render og lavninger er til glæde og gavn for brugerne. I øvrigt kan det opsamlede vand også anvendes til blandt andet havevanding og på den måde være med til at spare på drikkevandet."
Vurderet ud fra interessen for de knap 100 almene boliger i den nye afdeling mener Ole Nielsen, at boligforeningen har ramt rigtigt med disponeringen af den nye afdeling:

"Specielt har der været rift om vores to- og treværelses boliger, så der nu kun er fireværelses tilbage. Der tror jeg nu heller ikke vi kommer til at vente særligt længe, for med 111 kvadratmeter på to plan og en stor tagterrasse med rigtig god udsigt over hele området, er det endnu et godt bud på en attraktiv lejebolig i det østlige Aalborg."

Det er ikke alene på boligsiden, der er en sund udvikling i Tornhøjgårdområdet. Eksempelvis er der inden for den seneste måneds tid etableret endnu et spisested og efter planerne skulle yderligere en café være på vej senere på året. Og på den anden side af Humlebakken - i afdelingen på Fyrkildevej - er Himmerland Boligforening i øjeblikket ved at finde de første beboere til en ny boligtype, der kombinerer privat- og arbejdsliv på samme adresse.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger