Gå til Indhold

Rådgiverne er valgt: Nyt blandet boligprojekt i Sofiendal Enge

retur


Himmerland Boligforening har efter et udbud fundet de rådgivere, der skal hjælpe med at realisere de første almene boliger i udviklingsområdet Sofiendal Enge beliggende i det sydlige Hasseris. Der er tale om et blandet projekt i samarbejde med en privat investor.

"Valget er faldet på LINK arkitektur med Bjørk & Maigaard og Arkplan som underrådgivere, mens Brix & Kamp A/S er rådgivende ingeniører. Alle ser de ligesom vi frem til at sætte præg på de første almene boliger i denne del af Hasseris", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening. Og han fortsætter:

."Vi er stolte over at kunne bidrage med mere diversitet til området i form af 50 almene lejeboliger, der indgår i et byggeri med en række etage- og tæt-lave lejeboliger. På grunden ved siden af etableres private lejeboliger. For vores vedkommende er der tale om otte toværelses boliger på cirka 80 kvadratmeter, 38 treværelses boliger på omkring 90 kvadratmeter og fire fireværelses boliger på cirka 105 kvadratmeter. Afdelingens bygninger bliver opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt, og de får alle umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal enten i form af egen have, terrasse, altan, taghave eller tagterrasse."

Også i valget af byggematerialer bliver der tænkt i den nye afdelings nærhed til det grønne, idet facaderne primært vil bestå af tegl som blankt, vandskuret eller pudset murværk, træ og natursten. På mindre flader bliver der suppleret med kontrastfulde farvevalg og begrønning med planter.

Med hensyn til de kommende beboere forventer Ole Nielsen, at de nye boliger i Sofiendal Enge ikke mindst vil henvende sig til mindre husstande:

"Uanset om vi taler enlige, unge familier, enlige forsørgere eller seniorer, er der aktuelt god efterspørgsel efter boliger i den størrelse, med den disponering og med den beliggenhed, som vi vil kunne tilbyde i Sofiendal Enge. Man må i den forbindelse ikke glemme, at fremtidens billige boliger ikke mindst findes inden for den almene sektor - og at de skal bygges nu, hvis vi skal have glæde af dem i takt med det stigende behov over de kommende år."

Ole Nielsen forventer byggestart primo 2024 og at boligerne vil kunne tage imod de første beboere ultimo 2025.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger