Gå til Indhold

Partnerskab skal sikre frisk blodforsyning

retur
Nordjylland mangler blod. Derfor har Bloddonorerne Aalborg indgået en partnerskabsaftale med Himmerland Boligforening, så regionens største boligorganisation kan være med til at sikre friskt blod til hospitalerne.

"Bloddonorerne Aalborg er ansvarlige for, at der er bloddonorer nok i Aalborg til at sikre en stabil blodforsyning til blodbanken. I år har vi haft brug for 2.600 nye donorer på grund af plasmadonationer, og vi er godt på vej mod at nå i mål. Det er dog ikke noget, der kommer af sig selv, så derfor er vi glade for, at Himmerland Boligforening vil hjælpe os med at løfte denne vigtige opgave", siger Tommy Sørensen, der er formand for den private, almennyttige organisation Bloddonorerne Aalborg.

Allerede før partnerskabsaftalen blev indgået, har Bloddonorerne Aalborg mærket et stort engagement fra Himmerland Boligforening. Eksempelvis kontaktede en formand for en afdelingsbestyrelse Bloddonorerne Aalborg for at høre, om hun måtte dele et større antal tryksager ud til afdelingens øvrige beboere.

"Det ledte begge parter til den tanke, at vi burde kunne løse en vigtig samfundsopgave sammen. Med flere end 15.000 beboere og 120 medarbejdere har vi jo en stor berøringsflade. Derfor er det oplagt, at vi opfordrer vores beboere og ansatte til ikke blot at vente på, at et eventuelt behov måtte opstå, men allerede nu at blive bloddonorer. Tanken er ret enkel: Du giver nu - og måske du en dag selv får behov for og glæde af, at andre også giver til blodbanken", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tommy Sørensen oplyser, at der flere steder i landet er mangel på bloddonorer:

"Alene i Aalborg og omegn er der et stort behov for nye bloddonorer, så vi kan sikre hospitalerne tilstrækkelige forsyninger. Det er måske ikke noget, som man sådan går og tænker over i det daglige, men donation af blod er med til at redde liv. Det gælder, uanset om der er tale om blod til for eksempel kræftbehandling, fødsler, operationer eller patienter med kroniske sygdomme."

I kraft af partnerskabsaftalen vil Himmerland Boligforening medvirke til at synliggøre behovet for bloddonation over for et stort publikum i Nordjylland.

"Vi vil blandt andet medvirke til at skaffe flere bloddonorer ved at fortælle vores beboerne om initiativet, give alle ansatte aftalefri ved bloddonation og understøtte indsatsen via de sociale medier med vores ansatte og beboere som ambassadører. Og så håber vi på at kunne starte en bevægelse, hvor flere organisationer støtter op om den gode sag", uddyber Ole Nielsen.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger