Gå til Indhold

Nu strømmer turisterne til det østlige Aalborg

retur
Sommeren er kommet. Og sammen med den har vi hos Himmerland Boligforening oplevet en veritabel tilstrømning af turister, der alle har haft blikket rettet mod destinationen det østlige Aalborg.

Ahh, det er måske en anelse overdrevet. Men på det seneste har vi da i hvert fald haft besøg af både statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S). Desuden har repræsentanter for adskillige danske kommuner lagt vejen fordi. Og også internationalt har vi trukket besøgende til: Vi har modtaget EU-medarbejdere fra Bruxelles og for ganske nylig kunne vi byde velkommen til en delegation fra Aalborgs ukrainske venskabsby Mykolayev, hvor vi med både ydmyghed og stolthed havde mulighed for at udveksle tanker om, hvordan man kan give nyt liv til et hærget boligområde. Endelig har både franske og tjekkiske boligselskaber, der ikke har haft mulighed for at komme på visit hos os, bedt os om at besøge dem og fortælle om udviklingen i det østlige Aalborg.

Jeg vil ikke påstå, at det er den eneste årsag, men det spiller uden tvivl ind, at Himmerland Boligforening har et års tid siden vandt prisen "New European Bauhaus" i Champions-kategorien for "Prioritizing the places and people that need it the most". Omskrevet til fodbold- eller håndboldterminologi kan man kalde det Champions League inden for byudvikling - og vi tog prisen hjem for den målrettede indsats, som gennem det seneste årti har ført til en omfattende transformation af det østlige Aalborg. Og man kan ikke sige andet, end at vi fik prisen for særdeles stærke resultater:

 Den gennemsnitlige husstandsindkomst er steget med 38 procent fra 2013 til 2022, mens den samme periode har vist en stigning i den personlige indkomst med gennemsnitligt 43 procent
 Andelen af personer med grundskole som højeste uddannelse er faldet med 27 procent fra 2013 til 2022 - og faldet er særligt tydeligt blandt unge, der er kommet i lære eller i gang med en uddannelse
 Andelen af elever med et gennemsnit på mindst 2,0 i både dansk og matematik ved afgangsprøven i 9. klasse er steget fra 78 til 95 procent fra 2015 til 2022
 Andelen af beboere der har fået en dom for kriminalitet, er faldet 71 procent fra 2013 til 2022 og i samme periode er andelen af sigtelser faldet med 78 procent.
Det er selvfølgelig i sig selv en rigtig rar fornemmelse at kunne sole sig i en Champions League-succes. Men nok så godt er det at få lov at dele ud af de erfaringer, vi har gjort os med udviklingen af det østlige Aalborg. Og det er der heldigvis fortsat mange, der gerne vil høre om - senest 1.400 deltagere i Kommunernes Landsforenings sundhedspolitiske forum, Realdanias debatmøde om hvordan det er muligt at få succes med at skabe en blandet by og Dansk Industris konference om netop "New European Bauhaus".

Inden vi får armene alt for langt op over hovedet - os der sidder i boligforeningens administration i Rendsburggade - skal vi huske på, at det ikke var lykkedes uden beboernes medvirken. Først og fremmest krævede det deres opbakning til de meget omfattende renoverings- og udviklingsplaner, som vi præsenterede dem for. Derefter blev ganske mange beboere involveret i det praktiske planlægningsarbejde i blandt andet byggeudvalg. Og endelig kom de alle sammen til at lægge ryg til midlertidige boliger, et væld af håndværkere og flere år med omgivelser, der mest af alt var som at bo på en byggeplads. Men de tog det i stiv arm - vel vidende at det skulle være skidt, før det kunne blive godt. Og godt, det blev det. Det bliver vi jævnligt mindet om, når der kommer "turister" på besøg.

Der har i flere omgange været gode anledninger til at takke beboerne for deres medvirken og tålmodighed, senest til en stor og festlig (og i nogen grad corona-forsinket) markering af 50-året for det første skridt til etablering af Kildeparken.

Nogen af beboerne i Kildeparken har taget alle årene med siden den spæde start på Ravnkildevej i 1968, mens andre er kommet til for ganske nylig. De er som mennesker lige så forskellige, som opfattelserne har været af det, der i dag udgør Kildeparken. En gang tænkt som et mønsterbyggeri. Senere - og ikke helt uberettiget - temmelig udskældt. Og i dag et gennemrenoveret område fyldt med gode boliger og et væld af muligheder for at bo, leve og virke.

Man kunne fristes til at sige, at Kildeparken af i dag "bare" er et helt almindeligt boligområde. Men for Himmerland Boligforening er det meget mere end det. Det er frem for alt den gode fortælling om, at det nytter at gribe om nældens fod og gøre noget ved problemerne. Og derigennem skabe en udvikling, som har givet berettiget genklang af både dansk og international skala.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger