Gå til Indhold

Nordjyllands største boligforening når markante energibesparelser

retur
I 2016 vedtog Himmerland Boligforening en bæredygtighedspolitik med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Et af kardinalpunkterne var målsætningen om at reducere varmeforbrug og bygningsrelateret el i bygningsmassen med 30% fra 2014 til 2030. Dette er lykkedes - otte år før tid.

"Vi er glade for, at energibesparelserne er realiseret allerede nu, for vi var ambitiøse, da vi sammen med beboerne vedtog målsætningen i 2016. Gennem renovering, energioptimering, målrettet fokus i drift og ændring i beboeradfærd er vi allerede kommet længere, end vi turde håbe på", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Selvom der undervejs var udsigt til, at 2030-målet ville blive nået med sikker afstand til deadline, var det uventet, at det skulle ske så tidligt. Ole Nielsen uddyber:

"Som på så mange andre områder har krigen i Ukraine spillet ind, for de usikre tider har også hos vores beboere medført et forstærket fokus på ressourceforbrug og ændring af adfærd. Oven i den større bevidsthed hos beboerne, som i sig selv har stor betydning, er der kommet to andre positive faktorer. Den ene er vores driftsmæssige fokus på at lokalisere kilder til overforbrug, mens det andet er effekten af, at nyrenoverede afdelinger nu er taget i brug og dermed indgår i det samlede regnestykke."

De seneste år har der været en hastig udvikling inden for mulighederne for at følge eget forbrug online. I dag kan alle beboere i Himmerland Boligforening således følge deres varmeforbrug og stadig flere kan også overvåge eget forbrug af vand.


"Vi var spændte på, om beboerne for alvor ville tage de forbedrede muligheder i anvendelse. Det må man sige har været tilfældet, for virkelig mange vælger at benytte den nemme adgang til forbrugsoplysninger for at følge forbruget tæt og spare, hvor det er muligt", siger Ole Nielsen.

Selvom Himmerland Boligforening har nået 2030-målet med hensyn til reduktion af energiforbruget, bliver der ikke bremset op. Fokus på energiforbrug - og i det hele taget på bæredygtig adfærd i bredere forstand - er stærkt forankret i boligforeningen og vil ifølge Ole Nielsen også være det i fremtiden:

"I vores organisationsstrategi forpligter vi os til at give beboerne mere bæredygtighed for pengene. Det betyder i praksis blandt andet, at vi iværksætter nye initiativer, der reducerer vores aftryk på jorden. Med andre ord fortsætter vi ambitionerne om at reducere energiforbruget - og dermed også holde energiudgifterne så lave som muligt til gavn for alle vores beboere."
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger