Gå til Indhold

Storstilet vision kan blive til gavn for hele Aalborgs vestby

retur
I dag er meget anderledes, for nu har vi boliger i hele Aalborg, i Mariager, i Skørping og snart også i Støvring. Men fra første færd havde Himmerland Boligforening faktisk ikke overvældende meget med Himmerland at gøre. I hvert fald ikke som landsdel betragtet. Oprindelsen til den geografiske del af navnet var derimod det faktum, at vores første afdeling skulle opføres i Himmerlandsgade - i området mellem de store arbejdspladser Aalborg Værft og Dansk Eternit-Fabrik.

Imidlertid magede tingene sig sådan, at vi faktisk kom i gang i den anden ende af Aalborg, før Himmerlandsgade blev en realitet. Allerede i 1946 - kun to år efter stiftelsen af foreningen - tog vi hul på opførelsen af en afdeling på adressen Henning Smiths Vej/Poul Buås Vej. Og året efter gik vi i gang med den første af flere afdelinger i området mellem Steen Billes Gade, Vestre Fjordvej, Engtoftegade, Henrik Gerners Gade, C.V. Jessens Gade og Otte Ruds Gade.

Dette historiske tilbageblik mest af alt for at sige, at Aalborgs vestby har været en del af Himmerland Boligforening, så længe vi har eksisteret. Derfor var vi også meget begejstrede, da der for nylig blev præsenteret en storstilet vision for, at Aalborg i fremtiden kan levere idræt og kultur i verdensklasse. Og at denne vision har et stærkt fokus på netop vestbyen.

Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale begivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala. Dertil kommer, at den sammenhængende udviklingsplan for fremtidens sports- og kulturliv i Aalborg skal bane vejen for en klar forbedring af vilkårene for bredden i Aalborgs idrætsliv.
To af flere omdrejningspunkter i visionen er udvikling af henholdsvis væddeløbsbanen og arealerne omkring Aalborg Stadion - og dermed er tilknytningen til Aalborg Vestby jo ganske tydelig.

Endnu er visionen netop det - en vision for en mulig udvikling af Aalborg. Der skal tænkes mange (flere) tanker og der skal tages hensyn til en lang række elementer, som på forskellig vis kan eller skal indgå i visionen, hvis den skal kunne realiseres optimalt. Det centrale er, at tankerne nu er tænkt og præsenteret - og at det herefter bliver taget hul på en undersøgelsesfase, hvor Aalborg Kommune sætter sig for bordenden og inddrager en hærskare af aktører i de videre overvejelser.

Med andre ord kan det tage ganske lang tid, før visionen kan blive til virkelighed. Men når det er sagt, er det fra Himmerland Boligforenings side rart at vide, at vi så at sige er forberedt på fremtiden. Den fremtid, som visionen vil kunne bringe til Aalborgs vestby. Og som vil blive yderligere forstærket, når der for alvor kommer gang i udrulningen af de spændende tanker, der - også - er tænkt for så vidt angår området omkring den tidligere spritfabrik.

Vores forberedelse til fremtiden består i, at vi igennem en femårig periode har gennemført en særdeles omfattende opgradering af vores afdelinger i vestbyen, så de i dag fremstår topmoderne. Og det er næppe det dummeste udgangspunkt, når der de kommende år for alvor vil blive arbejdet på udvikling af Aalborgs sports- og kulturliv med netop Aalborg Vestby som epicentrum.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger