Gå til Indhold

Nordjysk boligforening genopliver kæmpesucces fra coronatiden

retur
Himmerland Boligforening har netop fået Realdanias opbakning til et 12 måneder langt projekt, der skal bidrage til at mange tusinde flere, der kan og vil dyrke idræt, faktisk også kommer til det.

"Der er så at sige tale om en genoplivning af et succesfuldt projekt, hvor vi - mens coronarestriktionerne ramte os allerhårdest - rykkede en lang række idrætsklubbers aktiviteter tættere på beboerne i Aalborgs almene boligområder", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Boligforeningen gik dengang i samarbejde med den aalborgensiske idræts fællesorganisation SIFA og på ganske kort tid lykkedes det at involvere 19 idrætsforeninger og syv boligorganisationer, som i fællesskab tilrettelagde aktiviteter for almene beboere. I løbet af de syv måneder projektet varede, blev 8.644 personer aktiveret inden for alt fra sejlsport til fægtning og gymnastik. Projektet favnede alle aldersgrupper og det lykkedes at skabe både mental og fysisk sundhed i en tid, hvor der var ekstra brug for det. Og de aktiverede foreninger meldte om øget tilgang af medlemmer efter projektets afslutning.

Også i det nye projekt bliver der tale om et tæt samarbejde mellem Himmerland Boligforening, SIFA og øvrige almene boligforeninger, der kan se meningen med at gøre en ekstra indsats for beboerne.

"Idéen er denne gang, at beboere ikke skal tænke på måske mange kilometers transport til den sport, de gerne vil prøve. Samtidig vil vi give klubberne adgang til en bredere målgruppe, som de måske ikke umiddelbart har appel til. Og vi vil sikre, at beboerne bliver præsenteret for et bredt udsnit af idrætsgrene, som de formentlig ikke har erfaring med. At starte på et begynderhold er nu en gang lidt nemmere, fordi heller ingen af de andre har prøvet det før. Det har vi gode erfaringer med fra tidligere", fortæller SIFAs idrætskonsulent Søren Larsen.


Aktiviteterne vil primært foregå i boligområder, hvor der er uudnyttede idrætsfaciliteter såsom fælleshuse, sale, haller og boldbaner til rådighed. Tanken er desuden at samarbejde med skoler og institutioner om at bruge faciliteter i boligområderne og at inkludere sportsklubbernes aktiviteter i undervisningen. Endelig kan det være aktiviteter hos klubberne selv, men målet er, at langt størstedelen set fra beboernes synspunkt skal ske helt lokalt.

"I princippet er det alle beboere i et alment boligområde i Aalborg Kommune, der er i målgruppen. Dog har vi særligt fokus på dem, som normalt ikke har deres daglige gang i en sportsklub - og hvor det er det nære tilbud, der kan være udslagsgivende for, at de kommer der", siger Ole Nielsen.

Realdania støtter via puljen "De nye folkerum" projektet med 100.000 kr. Puljen er en del af indsatsen RESPOND - sammen om den nye hverdag, hvor en række initiativer og gode ideer, der er opstået under corona, får støtte fra den filantropiske forening. Egenfinansieringen fra Himmerland Boligforenings side er knap 140.000 kr. Dertil kommer cirka 155.000 kr. fra SIFA, der blandt andet bidrager med kontingentstøtte.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger