Gå til Indhold

Endelig gang i renoveringsprojekt ved AAU Campus

retur
Med Aalborg Byråds godkendelse af planerne i hus kan Himmerland Boligforening efter et temmelig langt tilløb nu endeligt sætte gang i renoveringen af afdelingen Damstræde, der ligger med direkte forbindelse til AAU Campus i det østlige Aalborg.

"Helt tilbage i 2014-15 gennemførte vi en byggeteknisk gennemgang af afdelingen. Den dokumenterede en række problemer med blandt andet skader på betonen ved trapper og svalegange, ligesom der var brug for opretning af mangelfuld udførelse af badeværelserne. Desværre kunne projektet ikke sættes i gang på det tidspunkt, for det kom på venteliste hos Landsbyggefonden, som vi nødvendigvis må have inddraget, hvis renoveringen skal kunne gennemføres. Egentlig var vi stillet i udsigt, at projektet ikke ville kunne blive til noget før senere i dette årti, men heldigvis kom det grønne lys fra fonden hurtigere end ventet. Dermed kunne vi skride til afstemning blandt afdelingens beboere, der med stort flertal godkendte projektet", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Damstræde-afdelingen, der er opført for næsten 40 år siden, rummer 19 ungdomsboliger og 90 familieboliger fordelt på otte blokke. Bygningerne er grupperet omkring to store gårdhaver med en kanal, der snor sig gennem afdelingen og forbinder den med Aalborg Universitet.
Boligernes generelle indretning forbliver, som den er. Dog sker der en totalrenovering af badeværelserne inden for de eksisterende rammer. Ole Nielsen siger videre:


"Vi fremrykker også en række forbedrings- og vedligeholdelsesarbejder, blandt andet etablering af målere til individuelt vandforbrug. Og så får friarealerne en omgang, for der bliver plantet nye træer og buske. Vi indretter også en legeplads til småbørn, ligesom der bliver fælles opholdsarealer for voksne. Og som en del af projektet får beboerne i 1. salslejlighederne adgang til egen altan."

Ole Nielsen oplyser, at den samlede renoveringsudgift er beregnet til knap 60 mio. kr. Beboerne har godkendt, at der i forbindelse med projektets gennemførelse sker en mindre stigning i huslejen svarende til 6-8 procent.

Går alt efter planen, vil håndværkerne kunne gå i gang til november og renoveringen ventes at være afsluttet ultimo 2024.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger