Gå til Indhold

Det østlige Aalborg i verdenstoppen: Himmerland Boligforening vinder europæisk pris for
succesfuld "Aalborg-model"

retur

Himmerland Boligforening er netop blevet offentliggjort som vinder af The European Responsible Housing Awards 2022, der belønner aktører, som gør en særlig indsats inden for byudviklingsprojekter.
Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg foran projekter i Barcelona, Milano og Bologna.

Aalborg Øst har de seneste år gennemgået en omfattende omdannelse fra udsat boligområde til levende bydel. Det er Himmerland Boligforening, der står bag store dele af udviklingen, og nu belønnes boligforeningen således med den prestigefyldte europæiske social housing-pris til The European Responsible Housing Awards 2022 for det store arbejde, som i faglige kredse omtales "Aalborg-modellen".

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi er utroligt stolte over at modtageinternational hæder af denne kaliber for omdannelsen af Aalborg Øst, der nu med rette kan betegnes som et af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter. Vi håber, at tilgangen kan inspirere til tilsvarende udviklingsprojekter i dansk såvel som international kontekst, lyder det fra direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af området ved Kildeparken og den samlede udvikling i det østlige Aalborg. Projektet omfatter blandt andet en større renovering af i alt 1.100 boliger
med et særligt fokus på at løfte og mangfoldiggøre bydelen. Området råder i dag over mere end 30 forskellige boligtyper og kan således imødekomme flere behov fra eksisterende såvel som nye beboere.
Himmerland Boligforening har ligeledes opført et sundheds- og kvartershus i Kildeparken med mere end 1.000 daglige besøgende.

- Udviklingen i Aalborg Øst er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe varige forandringer gennem inddragelse af borgere og en holistisk tilgang til samarbejder på tværs af aktører. Denne nytænkende strategiske tilgang til byudvikling har således skabt varige ændringer gennem en inkluderende bottom-up
approach, som har imponeret juryens medlemmer, lyder begrundelsen fra juryformand Barbara Steenbergen.


Et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder
Byudviklingsplanen for det østlige Aalborg er flere steder blevet beskrevet som et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder i dansk kontekst og blev i 2019 hædret med Bygherreprisen og Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune.

- Det er kæmpestort, at Aalborg nu endnu en gang bliver positivt bemærket internationalt og i særdeleshed for et udviklingsprojekt, som vi som kommune er meget stolte af. De gode resultater er i høj grad drevet af en stærk vilje til samarbejde på tværs af det lokale erhvervsliv, foreningslivet og byens vidensorganisationer, som alle har spillet en stor rolle i udviklingen, fortæller borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup- Larsen, som deltog i gårsdagens prisuddeling i Helsinki i selskab med repræsentanter fra Himmerland Boligforening, formand for Organisationsbestyrelsen Tina Ochsendorf samt formand for Erhverv
Norddanmark og den private udvikler Rasmus Haugaard.

Det er fjerde gang, at The European Responsible Housing Award uddeles, og Himmerland Boligforening vinder prisen foran projekter fra City of Barcelona, bystyret i Bologna samt projektet Milano2035.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger