Gå til Indhold

Bygherrer skaber flere lærepladser i byggeriet

retur

Der mangler arbejdskraft i byggeriet - og der bliver uddannet for få unge til at dække fremtidens behov for faglærte. Det er baggrunden for, at Bygherreforeningen og Himmerland Boligforening har underskrevet en samarbejdsaftale, hvor de i fællesskab tager ansvar for, at der kommer flere lærlinge på byggepladserne.

"Vil vi blive ved med at have kvalificerede medarbejdere i byggeriet, er det nødvendigt, at vi som bygherrer aktivt medvirker til, at der bliver uddannet unge, der kan tage over på arbejdsmarkedet, når de ældre holder op", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen, fortæller, at det overordnede formål med samarbejdsaftalen er at sikre, at der bliver uddannet mindst 14 procent lærlinge på byggesager administreret af Himmerland Boligforening:

"Vi ved, at Himmerland Boligforening allerede prioriterer at tage unge ind i egen organisation og det er særdeles glædeligt. Men det er også vigtigt, at sikre fremtidens byggeri ved at få flere lærlinge på de konkrete byggerier. Her er Himmerland Boligforening et fyrtårn og viser vejen for mange andre bygherrer med stærke resultater på lærlingeindsatsen."

Ole Nielsen oplyser, at Himmerland Boligforening i forbindelse med samarbejdsaftalen har valgt at tage udgangspunkt i renoveringen af en række afdelinger i Aalborg Vestby. Her viser de seneste fire opgørelser, at der i gennemsnit er hele 25 procent lærlinge blandt de beskæftigede på projekterne:

"Det er al mulig grund til at rose vores samarbejdspartnere for dette særdeles flotte tal - og at det faktisk ikke kun er periodisk, vi ser, at det er så højt. Vi vil dog ikke hvile på laurbærrene, men gøre alt hvad vi kan, for at denne positive tendens bliver fastholdt og breder sig til andre af vores projekter."

Himmerland Boligforening har i egen organisation aktuelt tre gartnerlærlinge, 10 unge i lære som ejendomsserviceteknikere, en økonomielev, fem studiemedhjælpere i reception og administration, 10 mentorer og en praktikant i økonomiafdelingen.

"Disse tal betyder, at det netop nu er 12 procent af vores fuldtidsansatte, der er under uddannelse. Dertil kommer så 16 studerende, der er tilknyttet i studiejob eller praktik, og lægger vi det hele sammen, er over 22 procent af alle med tilknytning til Himmerland Boligforening under uddannelse", siger Ole Nielsen.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger