Gå til Indhold

Almene boliger med udsigt til Lindenborg Ådal

retur
Efter grønt lys i By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune er realiseringen af Himmerland Boligforenings projekt med udsigt over Lindenborg Ådal ganske tæt på realisering. Forudsat at byrådet foretager den endelige godkendelse, vil byggeriet kunne gå i gang omkring efterårsferien i år med forventet indflytning et års tid senere.

Direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening oplyser, at der er tale om fire dobbelthuse med i alt otte almene familieboliger. Disse familieboliger, der indgår i en større udstykning i Aalborgs sydøstlige oplandsby Fjellerad, bliver alle treværelses med et boligareal på 99 kvadratmeter.

"Sammenlignet med så mange andre af vores seneste projekter er der ikke tale om noget videre stort byggeri, men til gengæld er det på anden vis ret specielt. Først og fremmest er det et eksempel på den stigende interesse for almene boliger i Aalborgs oplandsbyer. Og så er det specielt i den forstand, at boligerne er designet efter passivhusstandarder. Det betyder, at det nye byggeri lever op til en række strenge energirelaterede krav. Det kan for eksempel handle om ekstra isolering af ydervæg, tag og gulv, ventilationssystemer med varmegenvinding og i det hele taget en gennemtænkt løsning med stærkt fokus på energi. Ud over et reduceret energiforbrug medvirker passivhusstandarderne til et bedre indeklima, forbedret komfort og reduceret CO2-udledning", siger Ole Nielsen.

Himmerland Boligforenings nye afdeling i Fjellerad er startskuddet til byggemodning af et område, der også kommer til at omfatte ejerboliger, i første omgang i form af 16 fritliggende enfamiliehuse.

"Ud fra de tilkendegivelser vi allerede har fået, vil boligerne appellere til både seniorer fra lokalområdet og unge familier, der eventuelt har deres arbejdsplads i det østlige Aalborg", fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:


"Det østlige Aalborgs udvikling i disse år - ikke mindst i kraft af opførelsen af det nye universitetshospital, udvidelsen af Aalborg Universitet og den fortsatte erhvervsmæssige vækst på og omkring østhavnen - er med til at skabe grundlaget for udvidet bosætning i blandt andet Fjellerad. Dertil kommer en yderst attraktiv placering i bakkelandet ned mod Lindenborg Ådal og det faktum, at der gennem en årrække lokalt er blevet arbejdet på at bevare det gode landsbyliv og styrke foreninger og serviceudbud."

Initiativet til projektet blev taget for mere end 10 år siden i forbindelse med stiftelsen af Fjellerad og Omegns Udviklingsselskab ApS. Efter nogle års forarbejde nåede man frem til dialogen med Aalborg Kommune om en ny lokalplan og med den på plads kunne man gå videre med den praktiske planlægning.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger