- Vi tror ikke på, at renovering alene kan forandre en bydel, og ligeledes tror vi ikke på, at vi som boligforening har alle svarene. Derfor har det været vigtigt for os at samle beboerne, kommunen samt det lokale erhvervs- og foreningsliv om det samme bord for i fællesskab at skabe en bydel, der kan rumme alles behov og ønsker, forklarer Ole Nielsen.
Samarbejder er nøglen til varige forandringer
Selvom Himmerland Boligforening er nomineret for projektet i Kildeparken, er det i høj grad den samlede udvikling i det østlige Aalborg, der vækker international opsigt. Udviklingen fra socialt udsat bydel til levende lokalsamfund skal ifølge direktøren i høj grad tilskrives en nytænkende tilgang til byudvikling på tværs af aktører.
- Udviklingen er i høj grad drevet af en stærk vilje til at samarbejde på tværs af det lokale erhvervsliv, kommunen, foreningslivet samt forsknings- og vidensorganisationer, som alle har spillet en stor rolle i tilblivelsen af det Aalborg Øst, som vi kender i dag, forklarer Ole Nielsen og uddyber:
- Vi har tidligere været dygtige til at lave de fysiske omdannelser og sociale indsatser hver for sig, men ved at tænke de to ting sammen har vi opnået de ønskede ændringer hurtigere. Samtidig har vi gjort det på en måde, hvor de eksisterende beboere kan se sig selv i udviklingen, hvilket vi mener, er med til at skabe den bedst mulige, varige forandring.
Det er fjerde gang, at The European Responsible Housing Award uddeles, og prisuddelingen finder sted den 16. juni i Helsinki.