Gå til Indhold

Stor interesse for utraditionelt boligsamarbejde i det centrale Aalborg

retur
Da Ejendomsmæglernes Fond og Himmerland Boligforening for et par år siden forenede kræfterne om gennemførelse af et omfattende renoverings- og nybyggeriprojekt i hjertet af Aalborg, var det ud fra en forhåbning om, at der ville være god interesse for kombinationen af ejer- og lejeboliger.

"Vi må sige, at det er gået helt, som vi håbede, for vi har netop solgt den sidste af vores ejerlejligheder i Teatergården. Det er vi selvfølgelig glade for ud fra rent økonomiske betragtninger, for dermed er projektet i mål. Men vi er nok så glade, fordi vi har fået bevis for, at mange har lyst til at bo på en central adresse i Aalborg i et byggeri, hvor der både er ejere og lejere - og hvor der er en klar bygningsmæssig reference til det, man med god ret kan kalde Aalborgs middelalderlige vugge", siger formand Steen Royberg fra Ejendomsmæglernes Fond.

Også Himmerland Boligforening, der har 48 lejeboliger på to-tre værelser og en gennemsnitlig størrelse på omkring 90 kvadratmeter i Teatergården, melder om solid efterspørgsel. Der er på nuværende tidspunkt et par boliger, der endnu venter på deres beboere, men direktør Ole Nielsen er overbevist om, at det snart vil ændre sig.

Teatergården, der ligger på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen, er udsprunget af Himmerland Boligforenings ønske om at opgradere en mindre afdeling i et par gamle byhuse.

"De trængte til en meget alvorlig renovering, så vi gjorde os tanker om muligheden af skabe et større projekt, der også kunne inkludere den ledige plads mod Bleggårdsgangen. Disse overvejelser præsenterede vi for Ejendomsmæglernes Fond, der var med på idéen. Det var myndighederne heldigvis også, for både gennemtænkt byfornyelse og blandede boliger er i tråd med Aalborgs politik på boligområdet", siger Ole Nielsen.

Af Himmerland Boligforenings 48 lejligheder er 39 placeret i det nye byggeri og de resterende ni i den renoverede del.

Mens den del af Teatergården, der er baseret på de gamle huse, i hovedsagen har bevaret det velkendte udtryk, er der lagt vægt på, at også det nye byggeri indgår i en naturlig sammenhæng med karréstrukturen, der er kendetegnende for denne del af Aalborg.

"Samtidig har vi med det nye byggeri på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen, som er den del af projektet med vores ejerboliger, fået skiftet en temmelig kedelig P-plads ud med en færdiggørelse af karréen. Her er arkitekturen mere nutidig, men der er stadig klare referencer til byggestilen andre steder i denne del af Aalborg", siger Steen Royberg. Og han fortsætter:

"Jeg håber og tror, at Teatergården vil vise sig at være det første skridt i udviklingen af denne attraktive del af byen, hvor der blandt andet er fremskredne overvejelser om at flytte Aalborg Teater til Spritten. En udflytning af teatret vil frigøre et ganske stort område, som der sagtens kan tænkes spændende tanker om - også når det gælder boligbyggeri."

Om den dybere mening med samspillet mellem en boligforening og en privat aktør siger Ole Nielsen:

"Al erfaring viser, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling. Derfor har vi i Teatergården haft stærkt fokus på at skabe blandede boliger, hvor det handler om at få den bedste sammensætning af blandt andet beskæftigelse, alder, indkomst, nationalitet, religion og uddannelse. Og derfor har det givet rigtig god mening for os at samarbejde med Ejendomsmæglernes Fond om realisering af projektet."
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger