Gå til Indhold

Nonsens om boliger til studerende

retur
Debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende

Vi har med betydelig undren læst Nordjyskes artikel 18. juli 2021 om stigende priser på studieboliger i Aalborg. Skal man tro overskriften, kan de nye studerende, der kommer til byen efter sommerferien, se frem til "markant højere husleje". Og i artiklen nævnes, at "de risikerer at komme til at lede længe", hvis de unge mennesker ønsker "en lille og billig studiebolig i Aalborg".

Der er på ingen måde sammenhæng mellem det, Nordjyske beskriver, og den virkelighed vi oplever hos Himmerland Boligforening. Eller hos byens andre almene boligorganisationer. Eller hos private udlejere som eksempelvis Prodomus. Snarere tværtimod.

Havde Nordjyske gjort sig den ulejlighed at tale med en eller flere af byens almene boligorganisationer eller AKU Aalborg, der står for udlejningen af ungdomsboligerne, ville man havde erfaret, at der er et ganske fornuftigt udbud af billige boliger til studerende. Lad mig give bare ét eksempel: I vores afdeling Larsen Waterfront direkte på Aalborgs østre havnefront kan en studerende få en étværelses bolig til 3.700 kr. om måneden - til øjeblikkelig indflytning. Og et opslag på AKU-Aalborgs hjemmeside vil godtgøre, at det langt fra er det eneste eksempel.


Af artiklen fremgår, at prisen på etværelses lejeboliger i Aalborg det seneste år er steget med 14 procent. Jeg skal ikke anfægte, at det måske gælder, når man baserer sig på tal fra den private udbyder BoligPortal, der er journalistens eneste kilde til artiklen. Men jeg kan forsikre om, at det er nonsens for de almene boligorganisationers vedkommende. Hos eksempelvis Himmerland Boligforening vil man aldrig se en stigning på ét år på 14 procent for en ungdomsbolig - eller nogen anden bolig for den sags skyld. Skal priserne for vores vedkommende stige mere end blot fem procent, kræver det byrådets godkendelse, så det er ikke noget, der bare sker uden betydelig opmærksomhed.

Endelig er der BoligPortals påstand om, at man i Aalborg "har koncentreret sig om at bygge store lejeboliger på tre, fire eller fem værelser". Heller ikke dette er korrekt. Der er siden 00'erne blevet bygget et meget stort antal ungdomsboliger i en by, der forudgående var kendetegnet ved en massiv mangel på egnede boliger til det stigende antal studerende. I dag er der balance i tingene. Og kendetegnende for disse ungdomsboliger, hvoraf Himmerland Boligforening har stået for opførelsen af et flertal, er, at de er på under 50 kvadratmeter og for rigtig manges vedkommende kan fås for under 4.000 kr. pr. måned.

En halv vind er også en langs vind. Men faktatjek er bedre.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger