Gå til Indhold

Kommunalvalget bliver også et boligvalg

retur


Ole Nielsen, direktør, Himmerland Boligforening

Tirsdag 16. november 2021 skal vi atter til valgurnerne - dels for at vælge byråd for de kommende fire år, dels for at vælge hvem der skal sidde i regionsrådet. Temaerne bliver uden tvivl mange. I regionalt regi kommer det givetvis især til at handle om optimal anvendelse af ressourcerne, så vi får det bedst tænkelige sundhedsvæsen - uanset hvor hårdt det er spændt for oven på coronakrise og sygeplejeskestrejke. På kommunalt plan vil temaerne afhænge af den enkelte kommune, men faktisk tror jeg, at der mange steder vil være lighedstegn mellem kommunalvalg og boligvalg.

Boligvalg skal her ikke forstås som den enkelte borgers valg af bolig, men en given kommunes dispositioner når det gælder dens boligsammensætning. Og dens borgeres holdning til samme emne. Lad mig bruge Aalborg Kommune som eksempel, da det nu er det sted, hvor vi er stærkest repræsenteret målt på både antal boliger og beboere.

Der er heldigvis masser af holdning til boligbyggeri i Aalborg - ikke kun i byen af det navn, men i kommunen som helhed. En stor del af det handler om "for meget, "for tæt", "for højt", "for dyrt", men det er heldigvis ikke hele billedet. Hos Himmerland Boligforening oplever vi, at stadig flere har en mening om sammensætningen mere end byggeriet som sådan - indholdet frem for formen, kan man sige.


Vi ser en vilje til og interesse for mere alment boligbyggeri i blandt andet Hasseris og Kærby. Og mere privatfinansieret boligbyggeri i det østlige Aalborg. Det er sød musik, for det bidrager til det, som i årevis har ligget os rigtig meget på sinde: At medvirke til at skabe den blandede by ved at have de blandede boligområder. Altså områder kendetegnet ved, at beboerne ikke er det samme sted i deres liv, har samme tilknytning til arbejdsmarkedet, kommer fra samme sociale og etniske baggrund, dyrker de samme interesser. Vores erfaring er, at liv i bolig- og byområderne for alvor opstår i mødet mellem mennesker - vel at mærke mennesker, som er forskellige og orienterer sig forskelligt.

I den forstand er Aalborg Kommune inde i en spændende udvikling - også i kraft af en række interessante nybyggerier i oplandsbyerne. Og det tror jeg, kommer til at smitte af på valgkampen, fordi vælgerne i langt større omfang en tidligere gerne vil sætte præg på, hvordan deres by udvikler sig.

Så herfra et ønske om "godt boligvalg" når valgkampen for alvor går i gang, inden vi rammer den tredje tirsdag i november.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger