Gå til Indhold

Endelig kommer turen til Damstræde 

retur
Egentlig var en renovering af Himmerland Boligforenings afdeling Damstræde i det østlige Aalborg sat på venteliste, men nu har coronakrisen spillet positivt ind. 
Det er nemlig på nationalt plan blevet besluttet at fremrykke en lang række renoveringsprojekter - og blandt dem er netop Damstræde.

"Allerede i 2014-15 gennemførte vi en byggeteknisk gennemgang, der afdækkede en række problemer med blandt andet skader på betonen ved trapper og svalegange, ligesom der var brug for opretning af mangelfuld udførelse af badeværelserne. Renoveringen kom på venteliste hos Landsbyggefonden og vi havde ikke forventet at kunne komme i gang før i løbet af 20'erne, men nu er der altså givet grønt lys. Dermed har vi kunnet skride til afstemning blandt afdelingens beboere og de har med stort flertal godkendt projektet, så nu kommer turen endelig til Damstræde", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Afdelingen består af godt 100 etageboliger, hvoraf 19 er ungdomsboliger. Bygningerne er grupperet omkring to store gårdhaver med en kanal, der snor sig gennem afdelingen og forbinder den til universitetsmiljøet.

"Umiddelbart vil de største forandringer efter renoveringen kunne ses udvendigt. Søjlerne, der understøtter svalegangene, bliver stående, men betondækkene til den gående trafik bliver skiftet ud. Det samme gør trapperne. De nye dæk og trapper bliver af beton, som tilfældet er i dag, mens de nye værn bliver i galvaniseret stål", fortæller Ole Nielsen.

Beboerne på første sal får i forbindelse med renoveringen adgang til egen altan, mens boligerne i stueplan bibeholder egen have. Dog er det planen at lægge nye fliser, så der etableres store terrasser i stedet for traditionelle haver.

"Vi benytter også renoveringen til at give gårdrummene en opfriskning. Der bliver plantet nye træer og buske, vi indretter en legeplads til småbørn og så bliver der fælles opholdsarealer for voksne", siger Ole Nielsen.

Inden døre omfatter projektet ikke mindst totalrenovering af entré og badeværelse samt renovering af tekniske installationer og murværk. Desuden vil der blive etableret nye fjernvarmeledninger, der vil kunne reducere afdelingens energiforbrug, ligesom den enkelte bolig får optimering af fjernvarmeforsyning i teknikrummet og etablering af individuel vandmåling.

Ole Nielsen oplyser, at projektet kan finansieres uden stigning i huslejen og at håndværkerne efter planen vil gå i gang i marts-april 2022. Forløber alt planmæssigt, vil renoveringen af Damstræde være afsluttet inden jul 2023.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger