Gå til Indhold

Ole Nielsen med i bestyrelsen for grøn milliardsatsning

retur
Den 11. november konstituerede det grønne partnerskab Green Hub Danmark ny bestyrelse. Den tidligere udenrigsminister Lene Espersen er valgt som bestyrelsesformand for projektet, der forener erhvervsliv, 400 energiforskere, offentlige myndigheder og forbrugere i et storskala-testområde for grønne løsninger og teknologier. Et projekt som Himmerland Boligforening er en vigtig del af, og hvor vores direktør Ole Nielsen nu også er en del af bestyrelsen.

Projektet har indtil videre hele 7,5 milliarder kroner i ryggen, og den stærke partnerkreds af offentlige og private aktører har en klar ambition om at gøre Aalborg og Nordjylland til det foretrukne sted for storskalatest og demonstration af løsninger til fremtidens klimaneutrale samfund.

Lene Espersen skal som bestyrelsesformand bidrage med politisk tæft og international erfaring. Foruden denne post er hun ligeledes bestyrelsesformand for en af aktørerne bag Green Hub Denmark nemlig Aalborg Universitet. Derudover er hun adm. direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, som hun for nyligt har repræsenteret som en del af styregruppen i regeringens klimapartnerskab for byggeri og anlæg. Om sin indtræden som bestyrelsesformand i Green Hub Denmark siger hun:

- Jeg har med stor interesse fulgt udviklingen af Green Hub Denmark fra tæt hold via min position hos Aalborg Universitet, og da jeg blev tilbudt at indtræde som bestyrelsesformand for projektet, kunne jeg ikke sige nej. Vi ved, at der skal ny teknologi og nye løsninger til, hvis vi skal nå i mål med omstillingen frem mod et klimaneutralt samfund, og det gælder både her i Danmark og resten af verden. Det er en stor udfordring, men på den anden side også en kæmpe forretningsmulighed for Danmark med vækst og jobskabelse til følge, hvis vi formår at gribe taktstokken og for alvor konsoliderer os som verdensførende inden for intelligente, bæredygtige løsninger. Her er det ambitionen, at Green Hub Denmark skal spille en afgørende rolle, og det ser jeg meget frem til at blive en engageret del af, fortæller Lene Espersen og fortsætter:

- Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark. Landsdelen er helt i front i forhold til testfaciliteter, Aalborg Universitet har over 400 energiforskere og er tilmed Danmarks største universitet på IT-området, og vi kan ikke mindst tilbyde et samarbejde mellem både offentlige og private aktører, forskningsinstitutioner og ikke mindst de nordjyske forbrugere. Via den struktur adskiller vi os for alvor fra resten af verden, og det er helt afgørende for vores mulighed for at tilbyde storskalatest, hvor nye, grønne løsninger og teknologier ikke bare testes i et laboratorium, en testhal eller lignende, men ude i virkeligheden.
Som bestyrelsesformand for Green Hub Denmark kommer Lene Espersen til at spille en aktiv rolle i forhold til at udbrede platformen og skabe yderligere opbakning blandt både private og offentlige beslutningstagere samt ikke mindst politikere.

Foruden bestyrelsesformand Lene Espersen består den konstituerede bestyrelse for Green Hub Denmark af:
 Søren Gais Kjeldsen, direktør for Aalborg Forsyning
 Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg
 Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening
 Christian Roslev, konst. erhvervsdirektør for Aalborg Kommune 
 Claus Holstein, direktør for Port of Aalborg
 Rasmus Haugaard, formand for ErhvervNorddanmark
 Jacob Stoustrup, prodekan for uddannelse på TECH-fakultetet ved 
    Aalborg Universitet
 Mette Schmidt, formand for Erhvervsnetværk 9220
 Thomas Lyngholm, direktør for RenoNord

Om Green Hub Denmark:
Green Hub Denmark er et stærkt offentligt-privat partnerskab, som arbejder med grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller, storskalatest og demonstration for at tackle klimaudfordringer. 
Ambitionen er at bidrage til regeringens ambitiøse mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent frem mod 2030 og samtidigt tiltrække flere investeringer og skabe flere grønne jobs ved at gøre Nordjylland til den grønne innovations svar på Silicon Valley.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger