Gå til Indhold

Konference om seniorboliger

retur


Den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik viser, at der om 25 år alene i Aalborg vil bo i omegnen af 13.000 flere borgere over 70 år, end der gør i dag. Det må blandt andre de almene boligforeninger forholde sig meget konkret til. Og det gør flere af dem allerede i dag.


Eksempelvis holder Himmerland Boligforening i denne måned en konference om senioregnede boliger - og at dømme ud fra tilmeldingerne til arrangementet er der meget stor interesse for emnet. Boligforeningens direktør Ole Nielsen fortæller:


- Vi havde håbet, at konferencen kunne tiltrække måske 50-60 interesserede, men på mindre end 10 dage nåede vi 200 tilmeldte, hvorefter vi måtte lukke for tilgangen. Interessen afspejler den efterspørgsel efter senioregnede boliger, vi mærker i det daglige. Vi har knapt løftet sløret for tre nye projekter, men allerede nu har vi fået mange henvendelser fra potentielle beboere, der havde 'hørt fra nogen, der havde hørt fra nogen', at vi skulle have nye boliger på vej.


Efter Ole Nielsens opfattelse hænger den store interesse for senioregnede boliger sammen med, at en lejebolig er en god måde at teste af, om boligen lever op til de krav, man har som senior. Man har ikke bundet betydelige midler i at eje en bolig, der er et minimum af forpligtelser og man kan nemt og hurtigt komme videre til en anden bolig, hvis det i den retning, lysten går. Om Himmerland Boligforenings nye projekter siger Ole Nielsen:


- Vi har lyttet intenst til de ønsker og krav, fremtidens beboere har og vil have, og det er baggrunden for tre projekter med hver deres fokus: Naturliv på Fenris Allé i Godthåb, kulturliv på Spritten i det centrale Aalborg og fortsat arbejdsliv på Fyrkildevej i det østlige Aalborg.

Foruden disse projekter håber Himmerland Boligforening, at der i løbet 2020 kommer en ny kvote på senioregnede boliger, eksempelvis i Grindsted og Fjellerad.
Når det gælder senioregnede boliger, er det ifølge Ole Nielsen ikke tilstrækkeligt, at boligforeningen har det nødvendige antal boliger til rådighed, når behovet opstår:


- De skal også være, hvad man meget bredt kan betegne som 'seniorattraktive'. Og det er virkelig elastik i metermål, for 'senior' kan være alt mellem 55+ og på den anden side 90 år, mens det attraktive i stadig stigende grad består af meget mere end fire vægge. Nutidens - og uden tvivl især fremtidens - seniorer er kritiske, når det gælder valg af bolig. De har et klart billede af, hvad de vil og ikke vil have. Og at boligen i videst muligt omfang skal matche det liv, de lever eller ønsker at leve.
Ole Nielsen pointerer, at enhver, der bygger boliger med sigte på seniorer, må forstå, at de er en værdifuld ressource for en by og for et samfund:


- Derfor er det vigtigt at tænke i byggeri, der både giver mulighed for at samle beboere i interessefælleskaber og blande dem på tværs af alder, uddannelse, beskæftigelse, social baggrund og hvad der ellers kan være af forskelligheder. Kun på den måde kan vi til fulde imødekomme de ønsker og krav, som fremtidens seniorer vil stille.


Ifølge Realdania overvejer omkring 80.000 danskere at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Det skal holdes op imod, at der pt. er færre end 6.000 boliger til rådighed på landsplan.


Se program for konferencen 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger