Gå til Indhold

Glædeligt første skridt for alment byggeri

retur
Debatindlæg af direktør, Ole Nielsen.

Set fra et boligsynspunkt var det mest bemærkelsesværdige ved årets udgave af 1. maj-markeringen ikke, at stort set alt afveg fra traditionerne grundet coronavirus - men derimod at statsminister Mette Frederiksen i sin 1. maj-tale på Arbejdermuseet i København sagde, at regeringen vil sætte 30 mia. kr. af til renovering af almene boliger.

Det er i Himmerland Boligforenings perspektiv et yderst glædeligt første skridt, der kan være med til at bekæmpe øgede ledighed som følge af den aktuelle krise. Og samtidig medvirke til, at vi får løftet det eksisterende almene byggeri betydeligt. Glæden bliver ikke mindre af, at den ekstraordinære indsats efter planen skal komme allerede i år.

Som statsministeren sagde, betyder dette initiativ, at vi kan forbedre lejernes boliger, hvilket er godt for beboerne. Samtidig kan vi energirenovere til gavn for klimaet - og beboerne. Og vi kan sætte byggeprojekter i gang, hvilket vil sikre eksisterende arbejdspladser og skabe nye.

Vi er helt på linje med statsministerens tre pejlemærker for de coronaudspil, regeringen vil fremlægge i den nærmeste fremtid: Retfærdigt, økonomisk ansvarligt og grønt. De nye renoveringsmidler skal naturligvis kombineres med den overordnede grønne agenda. Og så skal vi sikre, at der sker en reel afvikling af den renoveringspukkel, der er blevet oparbejdet gennem de seneste år. Det er nødvendigt med en monitorering af de kommende projekter, for grundet den lange kø, der er oparbejdet, er der mange absolut værdige renoveringer - også hos os - der ikke er blevet sendt ind til Landsbyggefonden.

Vil vi i samme åndedrag sikre et boost til nybyggeriet, vil det være til stor hjælp, hvis den kommunale grundkapital kan blive sænket yderligere i et par år. Det vil ikke alene åbne for ny aktivitet i byggeriet - det vil også være medvirkende til, at der kan blive opført betalelige almene familieboliger svarende til fremtidens behov.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger