Gå til Indhold

Fremtidens seniorer stiller nye krav

retur

Enhver, der bygger boliger med sigte på seniorer, må forstå, at de er en værdifuld ressource for en by og for et samfund.


Den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik viser, at der om 25 år alene i Aalborg vil bo i omegnen af 13.000 flere borgere over 70 år, end der gør i dag. Det må blandt andre de almene boligforeninger naturligvis forholde sig meget konkret til. På flere niveauer. Det er nemlig ikke tilstrækkeligt, at vi har det nødvendige antal boliger til rådighed, når behovet opstår. De skal også være, hvad man meget bredt kan betegne som "seniorattraktive". Og det er virkelig elastik i metermål, for "senior" kan være alt mellem 55+ og på den anden side af 90 år, mens det attraktive i stadig stigende grad består af meget mere end fire vægge.

Nutidens - og uden tvivl især fremtidens - seniorer er kritiske, når det gælder valg af bolig. De har et klart billede af, hvad de vil og ikke vil have. Og at boligen i videst muligt omfang skal matche det liv, de lever eller ønsker at leve.

Vi oplever en betydelig interesse for seniorboliger, og det tror jeg hænger sammen med, at en lejebolig hos eksempelvis Himmerland Boligforening er en god måde at teste af, om boligen lever op til de krav, man har som senior. Du har ikke bundet betydelige midler i at eje en bolig, du har et minimum af forpligtelser, og du kan nemt og hurtigt komme videre til en anden bolig, hvis det er det, du vil.


Vi har lyttet intenst til de ønsker og krav, fremtidens beboere har og vil have, og det er baggrunden for lanceringen af tre projekter, der alle bliver præsenteret på en seniorkonference 11. februar 2020. De har hver deres fokus - nemlig naturliv på Fenris Allé i Godthåb, kulturliv på Spritten i det centrale Aalborg og fortsat arbejdsliv på Fyrkildevej i det østlige Aalborg.

Enhver, der bygger boliger med sigte på seniorer, må forstå, at de er en værdifuld ressource for en by og for et samfund. Derfor er det vigtigt at tænke i byggeri, der både giver mulighed for at samle beboere i interessefælleskaber og blande dem på tværs af alder, uddannelse, beskæftigelse, social baggrund og hvad der ellers kan være af forskelligheder. Kun på den måde kan vi til fulde imødekomme de ønsker og krav, som fremtidens seniorer vil stille.


Klumme af: Ole Nielsen, direktør, Himmerland Boligforening

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger