Gå til Indhold

COWI totalrådgiver på renovering i Aalborg Vestby

retur


Himmerland Boligforening har valgt COWI som totalrådgiver i forbindelse med renovering af godt 300 boliger i Vestbyen i Aalborg.


"Takket være Landsbyggefondens fremrykning af alle projekter på ventelisten kan vi komme i gang med en længe ønsket renovering af vores afdeling 8 og det første vigtige skridt er taget med valget af COWI som totalrådgiver og Arkitema som arkitekt. I første omgang vil de udarbejde et projekt og derefter vælger vi de entreprenører, der skal være med til at skabe topmoderne boliger med respekt for historien", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


Ole Nielsen fortæller, at man modtog tilbud af meget høj kvalitet, men at valget faldt på COWI på baggrund af en samlet vurdering af kriterierne pris, kommunikation og teknik.


Afdelingen, der er placeret i det attraktive kvarter Aalborg Vestby, består af 308 boliger på ét, to elle tre værelser. Det er hensigten med renoveringen at tilføre nyt liv til det, Ole Nielsen betegner som et typisk, sammenhængende boligområde fra den tidlige efterkrigstid, hvis grundudtryk Himmerland Boligforening gerne vil fastholde:


"Derfor skal der gennemføres en skånsom renovering med respekt for de eksisterende kvaliteter. Det betyder blandt andet, at tag og vinduer bliver udskiftet i tråd med den oprindelige arkitektur, mens vi bearbejder altaner og gavle med henblik på en øget integration i arkitekturen og ud fra energimæssige overvejelser."Foruden tag og vinduer omfatter den udvendige del af projektet blandt andet isolering af gavle, nye kældervinduer og nye opgangsdøre. For boligernes vedkommende vil der eksempelvis ske ombygning af badeværelser, nye installationer i bad og køkken, nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, nye elinstallationer og nye gulve. Desuden får eksisterende altaner nyt værn og ny afskærmning, mens franske altaner får nyt værn. Der bliver også etableret elevator i en række af opgangene, ligesom der for de øverste boliger i visse opgange sker en udvidelse til toplansboliger gennem inddragelse af tagetagen. Endelig omfatter projektet indretning af nye opholds- og aktivitetsarealer på terræn, ny belysning ved stier og opgange samt opførelse af et fælleshus.


COWI har solid erfaring med at løse opgaver for Himmerland Boligforening. Således har rådgivningsvirksomheden blandt andet været involveret i nybyggerierne Larsen Waterfront og Nyhavn på Aalborgs centrale havnefront, renovering af afdelingerne Kildeparken samt Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg og senest Teatergården, der er en kombination af renovering og nybyggeri i Aalborgs centrum.


Der er netop udarbejdet overordnet tidsplan for projektet, der forventes at beløbe sig til knap 335 mio. kr. I slutningen af dette år følger prækvalifikationsprocessen for entreprenørerne med licitation i første kvartal af 2021. Går alt som planlagt, vil der være byggestart i andet kvartal næste år.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger