Gå til Indhold

Partnerskaber skal hjælpe grøn omstilling i boligforeninger på vej

retur


Udfordringerne med klimaet kræver handlinger og nye løsninger. Den nationale målsætning om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030 skal sætte turbo på den grønne omstilling - Det gælder også i Aalborg Kommune. En ny aftale skal gøre det lettere for kommunens boligforeninger at komme i gang med den grønne omstilling.

FN's Verdensmål fremhæver partnerskaber som et af midlerne til at nå i mål med den grønne omstilling. Derfor ønsker Miljø- og Energiforvaltningen i samarbejde med Aalborg Forsyning at indgå i strategiske partnerskaber med boligforeninger om grøn omstilling.

"FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling skal være opfyldt i 2030. Verdensmålene omfatter blandt andet målsætninger om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund baseret på bæredygtig energi. Dette mål skal vi også opfylde i Aalborg. Det kræver stærke partnerskaber, hvor vi arbejder strategisk for at opfylde fælles mål. Boligforeningerne har en betydelig rolle i dette og jeg glæder mig over, at vi er klar til at indgå i strategiske parternskaber om energi. Vi udvikler Aalborg sammen - også når det gælder fremtidens bæredygtige løsninger," siger Borgmester Thomas Kastrup-Larsen

En stor del af borgerne i Aalborg Kommune bor i boligforeninger og det energimæssige potentiale her er stort, fordi boligforeningerne både er bygherrer, bygningsejer og kontaktflade til beboerne.

"I Himmerland Boligforening bifalder vi kommunens initiativ og glæder os over, at vi kan være med til at opfylde vores fælles ambitioner på klimaområdet. Himmerland Boligforening har i forvejen stort fokus på at nedbringe udledningen af drivhusgasser fra vores afdelinger, blandt andet ved at sætte turbo på renoveringerne, tilbyde el-delebilsordninger og uddanne beboerne til energirådgivere. Gennem det strategiske partnerskab med kommunen vil vi sætte mål for den grønne omstilling og arbejde strategisk med at nedbringe energiforbruget," siger Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

Til at understøtte partnerskaberne udarbejder Miljø- og Energiforvaltningen og Aalborg Forsyning et energikatalog til boligforeninger med de energirelaterede ydelser, som forvaltningens Center for Grøn Omstilling og Aalborg Forsyning tilbyder boligforeninger. Løsningerne i kataloget spænder bredt og er alle med til at opfylde FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling. Med kataloget bliver det lettere at tænke i bæredygtige energiløsninger i boligforeningerne, og løsningerne kan desuden anvendes i forbindelse med renoveringer og nybyggeri.

"Med vores målrettede indsats for den grønne omstilling er vi allerede godt på vej mod at nå målet om at reducerer drivhusgasser med 70% i 2030. Vi befinder os lige nu i en fase, hvor Nordjyllandsværket omstilles, og vores fjernvarme hvert år bliver grønnere. Derfor vil kunder hos Aalborg Forsyning også få et grønnere regnskab for deres varmeforbrug. Samtidig understøtter Center for Grøn Omstilling handlemuligheder for et grønnere forbrug i eget hjem og i den enkelte boligafdeling, hvilket er nødvendigt med ambitionerne om at nå hurtigt i mål med den grønne omstilling," tilføjer rådmand for Miljø og Energiforvaltningen Lasse P.N. Olsen.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger