Gå til Indhold

Nordjysk børnedemokrati skaber resultater

retur


Børn ser anderledes på tingene, og de vil faktisk rigtig gerne engagere sig i boligområdet.


Siden 2017 har fire danske boligorganisationer haft et udviklingsprojekt med børnedemokrati. Tanken er, at børnene skal få medbestemmelse i det område de bor og samtidig udvikle demokratiske kompetencer, som bidrager til lokalsamfundet. I Nordjylland er det Himmerland Boligforening der har testet projektet i Kanalkvarteret i det østlige Aalborg. Her oplever de, at børnedemokrati giver rigtig god mening:

"Måske er det ikke os voksne, der bedst er i stand til at vurdere, hvad der vil være sjovt for børnene at have på en legeplads. Det er bare ét af punkter, hvor børnedemokrater kan skabe reel værdi. Vi har i forvejen et fantastisk beboerdemokrati og med børnedemokraterne er vi med til at sikre, at vores yngste beboere også har en stemme i områderne", udtaler Himmerland Boligforenings direktør Ole Nielsen.I Kanalkvarteret har der siden 2018 været fire faste børnedemokrater tilknyttet, mens to driftsmedarbejdere har været facilitatorer. Gennem de seneste to år har der været arrangeret ekskursioner, børnemøder samt foto- og videooptagelser, der giver indsigt i børnenes syn på det område, de bor i. Blandt andet har de været til møde på borgmester Thomas Kastrup-Larsens kontor, hvor de på forhånd havde forberedt spørgsmål om arbejde, fritid og demokrati. Derudover havde de forberedt en præsentation til borgmesteren, og på den måde blev parterne klogere på hinandens hverdage

For de to driftsmedarbejdere, Kim og Allan, der har været tilknyttet, er der ingen tvivl om, hvad børnedemokraterne bidrager med:

"Børn ser anderledes på tingene, og de vil faktisk rigtig gerne engagere sig i boligområdet. Vi er ikke i tvivl om, at det på sigt vil skabe mere fællesskab og bedre løsninger for børnene i de områder, der har børnedemokrati", udtaler varmemester Kim Bech og ejendomsfunktionær Allan Sørensen.

Netop Allan Sørensen skal på scenen den 21. november, når der afholdes konference om børnedemokrati i almene boligområder. Her skal han fortælle om de gode erfaringer i Aalborg, og hvorfor driftsmedarbejdere er oplagte tovholdere. Konferencen bliver ligeledes besøgt af den tidligere Liverpool F.C. stjerne Daniel Agger, der er protektor for børnedemokrati, og boligminister Kaare Dybvad.

Med den store interesse for området og de positive erfaringer håber man hos Himmerland Boligforening, at konceptet vil blive udbredt yderligere:

"Vi kan sagtens forestille os at fortsætte, og vi opfordrer vores kollegaer i branchen til også at forsøge sig med det i deres boligområder", udtaler direktør Ole Nielsen.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger