Gå til Indhold

Jobbus bringer virksomheder og ledige sammen

retur

I

Det er jo et paradoks, at et stort antal virksomheder mangler medarbejdere, mens der fortsat er mange uden arbejde. Det satte vi os for at rette op på med "Jobbus 9220".


I 2018 blev der i flere omgange gennemført en rundtur med den såkaldte "Jobbus 9220", der skulle skaffe arbejdskraft til virksomheder og hjælpe ledige i det østlige Aalborg i arbejde. Det blev en succes - og fører nu til en ny runde.


- Det er jo et paradoks, at et stort antal virksomheder mangler medarbejdere, mens der fortsat er mange uden arbejde. Det satte vi os for at rette op på med "Jobbus 9220" og på baggrund af resultaterne fra 2018 giver vi den nu en skalle mere, fortæller Per Bang, der er networker hos Center for Samskabelse.

Jobprojektet er et samarbejde mellem netop Center for Samskabelse under Himmerland Boligforening, Jobcenter Aalborg, UU Aalborg, AaB af 1885 og Erhvervsnetværk 9220.

- I årets første måneder var Lynge Jakobsen og jeg på rundtur til en række virksomheder for at afdække deres behov. Efterfølgende har vi sendt besked om konkrete stillinger til Jobcenter Aalborg, der har fundet egnede ledige og stået for tilmelding til den aktuelle tur med jobbussen. Senest har vi holdt informationsmøde for interesserede virksomheder og tirsdag 26. marts 2019 følger så næste runde med "Jobbus 9220" og "Jobbørs 9220", siger Per Bang.


Meningen med projektet er at få lokale borgere, der befinder sig i kanten af arbejdsmarkedet, ud i lokale job og i små job med mening. I den forbindelse er arrangørerne i kontakt med virksomheder, der er på udkig efter medarbejdere til at varetage især lettere administrativt arbejde. Ifølge Per Bang kan der dog også være tale om andre opgaver - og det er ikke afgørende, om det er ordinære job, job med få timer, elevpladser eller fleksjob:


- Det centrale er, at de ledige får en konkret tilknytning til arbejdsmarkedet og mærker, at der er behov for dem. Denne gang har vi fokus på unge mellem 18 og 30 år, der bor i postnummer 9220.

Foto: Henriette Bæk Pedersen fra rengøringsfirmaet Thrane Erhverv A/S flankeret af Lynge Jakobsen og Per Bang i forbindelse med deres virksomhedsbesøg forud for Jobbus/Jobbørs 9220.


-Arrangementet finder også i år sted i to forløb. I Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej vil virksomheder og kandidater kunne møde hinanden tirsdag mellem kl. 9.30 og 10.45 til en jobbørs, mens jobbussen over middag kører på virksomhedsbesøg hos Berendsen og Danske Fragtmænd i bydelens industriområde. Her kan kandidaterne opleve virksomhederne indefra - og begge disse virksomheder har jobtilbud, som forhåbentlig finder aftagere.


Vi har forlods skabt kontakt til en del virksomheder, der har konkrete behov, men vi håber bestemt, at der er endnu flere, der vil falde indenfor på tirsdag. Vi har brug for virksomheder, der har småopgaver, der skal løses - og som kan se meningen med at ansætte en ny medarbejder i enten et ordinært job, et job på nogle få timer, en elevplads eller et fleksjob. Det eneste, man behøver at gøre, er at sætte et par timer af tirsdag og have en konkret idé eller to til et job, som man ønsker at få løst på denne måde, siger Per Bang. Og han fortsætter:


- Vi er rigtigt glade for, at der er stadig flere, der kan se meningen med vores dobbelte formål: Dels at hjælpe lokale virksomheder med at finde lokal arbejdskraft til at få løst opgaver, der ellers ikke ville blive taget hånd om, dels at få hjulpet borgere ind på arbejdsmarkedet. 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger