Gå til Indhold

Fremtidens billige boliger skal bygges nu

retur

Ifølge Aalborg Kommune vil indbyggertallet frem mod 2030 stige fra de nuværende godt 213.500 til over 228.500 - og disse nye borgere skal have et sted at bo. Det samme skal de mange, der bliver berørt af ændringer i deres livssituation i forbindelse med eksempelvis skilsmisse eller død. Og de, der vælger at være singler.

- Det skal vel at mærke være boliger, der er til at betale. Og boliger, der er så tilpas mange af, at der ikke er års ventetid, før man kan flytte ind. Derfor giver det god mening, at vi bliver ved med at bygge almene boliger, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening. Og han uddyber:

- Jeg møder af og til det synspunkt, at nu må der da efterhånden være bygget boliger nok i Aalborg. Det er jeg må ingen måde enig i - i hvert fald ikke, når det gælder almene boliger. Dem er der nemlig fortsat et betydeligt behov for. Og vil vi sikre os, at der også om 10 år er tilstrækkeligt mange billige boliger at få i Aalborg, skal vi bygge dem nu.

 


Ole Nielsen fortæller, at han ind imellem støder på den påstand, at almene boliger ikke er billigere end andre. Til det siger han:

- Det er de ganske afgjort. Jeg vil vove den påstand, at boliger fra blandt andre Himmerland Boligforening altid vil være billigere, for sagen er jo, at vi ikke er sat i verden for at tjene penge. Mens private investorer - hvad der er helt legalt og forståeligt - helst skal se et afkast på mindst fem procent, skal vi ikke generere et overskud. Og gør vi det, skal det bruges til at sikre vores medlemmer en lavere husleje.Ole Nielsen vil ikke gøre sig til spåmand i forhold til, om vi i 2019 vil opleve en opbremsning i økonomien, men sker det, er det efter hans opfattelse vigtigt, at man bliver ved med at bygge alment:

- Kun på den måde kan vi sikre billige boliger. Og kun på den måde kan vi medvirke til, at byggeriet og byen som helhed bliver så tilpas blandet, at vi undgår områder med overrepræsentation af en bestemt indtægt, tilknytning til arbejdsmarkedet, alder, religion eller etnisk baggrund.

Der er da heller ikke ligefrem stilstand hos Himmerland Boligforening, der aktuelt har nybyggeri i eksempelvis Sankelmarksgade og i Svenstrup, mens man snart følger op med blandt andet Spritten og Tornhøjgård. Og Ole Nielsen håber, at 2019 også bliver året, hvor der bliver taget hul på nybygningsprojekter ved Aalborg Universitet i det østlige Aalborg, i St. Restrup og på Fenris Allé.

- Siden etableringen i 1944 har Himmerland Boligforening opgraderet Aalborg - først bolig for bolig og opgang for opgang. Så afdeling for afdeling. Og nu hele bydele. Igennem 75 år har vi taget hele turen med. Fra de første lejligheder med eget bad over ungdomsboliger direkte på Aalborgs havnefront til fremtidens bæredygtige løsninger med solceller, eldelebiler og effektiv lokal afledning af regnvand. Det skal vi blive ved med, så Aalborg også når vi fylder 85, har tilstrækkeligt mange og tilstrækkeligt gode almene boliger. 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger