Gå til Indhold

Fire teams kæmper om Syrenbakken i Aalborg

retur

I efteråret 2020 tager Himmerland Boligforening fat på opførelsen af 32 boliger for borgere med erhvervet hjerneskade og andre neurologiske lidelser - og nu er 14 ansøgere om prækvalifikation reduceret til fire.


"Også til dette projekt kan vi glæde os over, at der er stor interesse fra stærke aktører, som gerne vil være med til at gennemføre det projekt, der skal erstatte det nuværende Syrenbakken i Nørresundby med et nyt byggeri ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg", siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.
De fire prækvalificerede teams til totalentrepriseudbuddet på Syrenbakken er:

 HP Byg A/S med underrådgiverne Kjær & Richter A/S (arkitekter) og Arne Elkjær A/S (ingeniør)
 Arne Andersen Vrå A/S med underrådgiverne Friis & Moltke (arkitekter) og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
 Dansk Boligbyg A/S med underrådgiverne RUM A/S (arkitekter) og COWI A/S (ingeniør)
 M. Thomsen Støtt A/S med underrådgiverne ATRA Arkitekter A/S, MOE (ingeniør) og A. Enggaard A/S

Ole Nielsen fortæller, at boligforeningen sammen med C.F. Møller Architects har udarbejdet et projektforslag, der skal skabe et hus med en stor grad af hjemlighed for den enkelte beboer og dennes pårørende:


"Med udgangspunkt i et forarbejde med repræsentanter for medarbejdere og pårørende er den bærende idé at etablere et hus, der signalerer bolig i højere grad end institution. Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej. Dette omdrejningspunkt i byggeriet kommer til at forbinde alle 16 boenheder og fællesarealer i hver af de to bogrupper. Blandt andet får den enkelte beboer mulighed for at sætte personligt præg på indgangen til boligen, hvilket vi håber vil styrke oplevelsen af at bo i egen bolig frem for på en institution."


Ole Nielsen ser frem til, at det nye Syrenbakken kommer til at bidrage yderligere til den positive udvikling, som bydelen er inde i disse år - blandt andet med etablering af et bydelscenter omkring Tornhøjgaard:


"I det hele taget har transformationen af det østlige Aalborg skabt særdeles positiv opmærksomhed - også langt uden for området. På det seneste har det været med til at bringe os på landkortet i national forstand med Bygherreprisen og Byplanprisen som de konkrete beviser på, at samarbejdet virker i det østlige Aalborg. Det glæder vi os til at bygge videre på med Syrenbakken."


Foruden de 32 boliger, der bliver på cirka 75 kvadratmeter, har begge bogrupper egne fællesarealer og adgang til områder fælles for hele Syrenbakken. Fællesarealerne vil blandt andet indeholde dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan. Byggeriet kommer også til at rumme fire trænings- eller aflastningsboliger til midlertidigt ophold.


Ole Nielsen oplyser, at der er forventet indflytning cirka et år efter den projekterede byggestart i efteråret 2020.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger