Gå til Indhold

Det nye Syrenbakken opbygges som en villavej

retur

Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej.


By- og landskabsudvalget har godkendt, at Himmerland Boligforening bygger 32 boliger for borgere med erhvervet hjerneskade og andre neurologiske lidelser.

"Byggeriet bliver opført som erstatning for det nuværende Syrenbakken i Nørresundby og det bliver placeret ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg. Dermed kommer vi til at bidrage yderligere til den særdeles positive udvikling, som denne bydel er inde i disse år - blandt andet med etablering af et bydelscenter omkring Tornhøjgaard", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


Boligforeningen har sammen med C.F. Møller Architects udarbejdet et projekt, der skal skabe et hus med en stor grad af hjemlighed for den enkelte beboer og dennes pårørende."Med udgangspunkt i et forarbejde med repræsentanter for medarbejdere og pårørende er den bærende idé at etablere et hus, der signalerer bolig i højere grad end institution. Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej. Dette omdrejningspunkt i byggeriet kommer til at forbinde alle 16 boenheder og fællesarealer i hver af de to bogrupper. Blandt andet får den enkelte beboer mulighed for at sætte personligt præg på indgangen til boligen, hvilket vi håber vil styrke oplevelsen af at bo i egen bolig frem for på en institution", siger Ole Nielsen.


Foruden de 32 boliger, der bliver på cirka 75 kvadratmeter, har begge bogrupper egne fællesarealer og adgang til områder fælles for hele Syrenbakken. Fællesarealerne vil blandt andet indeholde dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan.


Syrenbakken kommer også til at rumme fire trænings- eller aflastningsboliger til midlertidigt ophold.


Ole Nielsen oplyser, at der er prækvalifikation i den kommende måned og forventet byggestart i efteråret 2020. Der er disponeret med indflytning et år senere.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger