Gå til Indhold

Siloen tager imod de første beboere på en af Aalborgs bedste placeringer

retur

Lørdag 1. september 2018 tager Himmerland Boligforening nyeste afdeling, der er placeret på den centrale havnefront i Aalborg, imod de første beboere.


- Afdelingen, der har fået navnet Siloen, er det seneste eksempel på det stærke fokus, vi i disse år har på blandede byggerier - altså renoveringer eller nybyggerier hvor beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


Siloen er på 13 etager, hvoraf de nederste fire rummer 62 ungdomsboliger og derefter følger tre etager med 18 familieboliger, der tilsammen udgør Himmerland Boligforenings del af byggeriet. Øverst ligger et antal ejerboliger, hvoraf den dyreste er i prislejet 32 mio. kr. Til sammenligning kan man bo i samme bygning - dog på en del færre kvadratmeter, men stadig med den unikke beliggenhed direkte ud til Limfjorden - for godt 3.600 kr. om måneden, hvis man er berettiget til en ungdomsbolig.


- Jeg er ikke i tvivl om, at vores nyeste ungdomsboliger vil blive revet væk, for også i forbindelse med dette års studiestart strømmer studerende til Aalborg. Omfanget er så stort, at der igen i år er venteliste hos AKU-Aalborg, som står for anvisning af alle byens ungdomsboliger. Med Siloen sørger vi for, at ventelisten kommer nedad. Aalborg har de seneste år været rigtig god til at få bygget ungdomsboliger, så mens der for tre år siden var omkring 300 på venteliste ved studiestart, faldt tallet i 2017 til cirka 200 - og denne gang er det med vores hjælp forhåbentlig endnu færre, siger Ole Nielsen.


Ole Nielsen fortæller, at Himmerland Boligforening har oplevet en betydelig interesse for de nyeste familieboliger. Endnu er de ikke alle afsat, så det er stadig muligt at blive blandt de første lejere, hvis man er hurtigt ude.


Se ledige boliger


Ifølge Ole Nielsen direktør viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling:
Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at skabe forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt.


- Det handler ikke "bare" om at få blandet nationalitet og religion. Vores fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse. Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at skabe forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Vores klare mål er at være med til at skabe mere tolerance, større forståelse og en højere grad af medejerskab til eget boligområde.


Ole Nielsen fortæller, at der med Siloen er lagt vægt på en blanding af ejerformer og aldersgrupper - og det er håbet og forventningen, at byggeriet dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe et interessant bymiljø.

Det er A. Enggaard A/S, der har opført Siloen, mens Himmerland Boligforening står som bygherre for familie- og ungdomsboligerne. Den nye bygning er opført på det sted, der i en lang årrække var præget af en stor DLG-silo. Det var oprindeligt planen at anvende denne i boligbyggeriet, men det viste sig at være praktisk umuligt. Ole Nielsen fortæller:

- Fordi området tidligere har været præget af et byggeri med et markant industrielt udtryk, har vi valgt at opføre Siloen som et tårn af samme størrelse og med samme hovedudseende som DLG-siloen. Dog har vi valgt en vinduessætning, der giver et nutidigt udtryk og ikke mindst det optimale lysindfald i boligerne. Det oprindelige silopræg er genfortolket i facader præget af opdeling i lodrette elementer, hvor forskellig materialekarakter i form af glas, tegl eller pudsede overflader giver en spændende aftegning.

Mens Himmerland Boligforenings ungdomsboliger er på de sædvanlige cirka 50 kvadratmeter, er familieboligerne på 63 til 115 kvadratmeter  fordelt på to eller tre værelser. Alle familieboliger har en eller flere altaner. 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger