Gå til Indhold

Jobbus vil skaffe mere arbejdskraft og hjælpe flere i arbejde

retur

For at hjælpe arbejdsmarkedet med det paradoks, at adskillige brancher efterspørger medarbejdere, mens der fortsat er mange ledige, var Himmerland Boligforening tidligere på året blandt initiativtagerne til "Jobbus 9220". Og nu bliver den gode idé udbygget.


- I første halvår havde vi ledige på virksomhedsbesøg med jobbussen og da det straks gav gode resultater, sender vi - denne gang i samarbejde med Center for Samskabelse, Jobcenter Aalborg, UU Aalborg, AAB af 1885 og Erhvervsnetværk 9220 - den rullende jobskaber på arbejde igen mandag 10. september 2018, fortæller Himmerland Boligforenings direktør Ole Nielsen.


Meningen med jobbus-projektet er at få lokale borgere, der befinder sig i kanten af arbejdsmarkedet, ud i lokale jobs og i små job, der giver mening. I den forbindelse er arrangørerne i kontakt med virksomheder, der er på udkig efter kandidater til at varetage opgaver inden for ikke mindst byggeri, lager, produktion, anlæg og rengøring. Ifølge Ole Nielsen kan der dog også være tale om andre arbejdsopgaver - og det er ikke afgørende, om der er tale om ordinære jobs, jobs med få timer, elevpladser eller fleksjob.


Arrangementet finder sted i to forløb. I Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej vil virksomheder og kandidater kunne mødes mellem kl. 8.50 og 14.30, mens jobbussen kører rundt til arbejdspladser i bydelens industriområde i dagens løb, så parterne også der har mulighed for at få indtryk af hinanden.

Denne udgave af Jobbus 9220 forventes at få deltagelse af omkring et halvt hundrede lokale jobsøgende og 12-14 virksomheder.


På baggrund af første del af projektet for nogle måneder siden siger Per Bang, der er networker hos Center for Samskabelse:


- Meningen med jobbussen er dels at hjælpe lokale virksomheder med at finde lokal arbejdskraft til at få løst opgaver, der ellers ikke ville blive taget hånd om, dels at få hjulpet borgere ind på arbejdsmarkedet. Det gælder uanset, om det er i ordinær beskæftigelse eller de kommer i job, hvor der tages særlige hensyn til eksempelvis sygdom. Og operationen lykkedes, for allerede inden dagen var omme, var to af deltagerne blevet tilbudt praktikplads med henblik på fast arbejde, mens en tredje efterfølgende kom til jobsamtale.


Seneste skud på stammen er, at en af deltagerne i den første jobbus-runde har fået arbejde som operatør på de førerløse busser på Astrupstien i det østlige Aalborg.


Center for Samskabelse er sat i værk for at understøtte den udvikling, det østlige Aalborg er inde i disse år. Centret samarbejder med en bred vifte af aktører - beboere, virksomheder, skoler, institutioner, foreninger og mange andre - om at skabe gode og levedygtige tiltag, der bidrager til bydelens fortsatte, positive udvikling. Center for Samskabelse er en enhed under Himmerland Boligforening og tager sit udgangspunkt i en fireårig boligsocial helhedsplan for det østlige Aalborg i et samarbejde med Aalborg Kommune og med støtte fra Landsbyggefonden.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger