Gå til Indhold

I dag er vi byudviklere

retur

Statsminister Lars Løkke Rasmussen omtalte ikke Himmerland Boligforening i sin nytårstale, men han kunne godt have gjort det, hvis han ville have nævnt et godt eksempel på, at målrettet indsats giver mening - og resultater.


En betydelig del af talen kredsede om den udfordring, der er med parallelsamfund, hvor - med statsministerens ord - "mange mennesker med de samme problemer er klumpet sammen", hvilket skaber en kultur, hvor man "ikke tager ansvar, ikke deltager, ikke bruger de muligheder, vi har i Danmark - men stiller sig uden for."


Statsministeren talte i den forbindelse om nødvendigheden af at "afvikle ghettoerne helt" og han slog til lyd for, at løsningen blandt andet er, at "rive bygninger ned, sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder" og på den måde "genskabe de blandende kvarterer, hvor vi møder hinanden på kryds og tværs."


Hos Himmerland Boligforening kan vi glæde os over, at ikke en eneste af vores afdelinger figurerer på Transport-, Bygnings- og Boligministeriets ghettoliste.


Jeg er overbevist om, at der er en nær sammenhæng mellem dette forhold og det faktum, at vi de seneste år har arbejdet intenst på at skabe blandede byggerier og boligområder, for al erfaring viser, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling. Det handler om at blande beboerne på tværs af nationalitet, religion, beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse.


Også 2018 vil for vores vedkommende være et år præget af stor byggeaktivitet.


Blandt andet skal vi i gang med renoveringen af flere afdelinger i Søheltekvarteret i Aalborgs vestby og tage endnu et skridt mod færdiggørelse af den kæmpemæssige renovering af tre afdelinger i Kildeparken i det østlige Aalborg. Men også så forskellige steder som Sankelmarksgade, Tornhøjgård og Svenstrup kommer i spil.

Og inden længe flytter de første beboere ind i Siloen på havnefronten i Aalborg - et stærkt eksempel på et blandet byggeri med både ungdoms-, familie- og ejerboliger i samme hus.

Fordi vi de seneste år har arbejdet målrettet med at skabe forudsætningerne for den rette diversitet, når vi renoverer og bygger nyt, har vi også ændret vores selvforståelse. I dag ser vi os selv som byudviklere, hvor murstenene alene er redskaber til at sikre de bedste betingelser for vores beboere. Vi går meget gerne forrest når det gælder boligudviklingen og påtager os den forpligtelse der er i at skabe en stadig bedre by, for det giver rigtig god mening for vores beboere.


Debatindlæg af direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger