Gå til Indhold

Fra næsten-ghetto til imødekommende bydel

retur

Det er reelt kun ret beskedne dele af det store byområde Aalborg Øst, der i tidens løb har båret ghettobetegnelsen, men ikke desto mindre har den i årtier klæbet til denne del af Aalborg som helhed.


- Det gælder blandt andet for Blåkildevej, som indtil for ganske få år siden i manges snævre optik blev betragtet som noget nær synonym med bunden af samfundet i Aalborg. Lidt var der om snakken: Mere end 50 procent af beboerne stod uden for arbejdsmarkedet, en tredjedel havde alene folkeskolen som uddannelse og antallet af sigtelser for kriminalitet var gennemsnitligt fire gange højere end i resten af Aalborg. I den forstand var der ikke nogen tvivl om, at Blåkildevej kunne betegnes som en næsten-ghetto, fortæller direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening. Og fortsætter:


- I dag er det dog ganske anderledes: Området står nu som et moderne og indbydende bykvarter med imødekommende bygninger og grønne områder. En væsentlig del af transformationen er opførelsen af 174 private boliger fordelt på seks punkthuse mellem de almene boligblokke. Dette nye byggeri skal sammen med den løftede kvalitet af de eksisterende boliger sikre, at området opnår en blandet og varieret beboersammensætning fra alle dele af samfundet. Kun på den måde kan vi bryde den negative og selvforstærkende spiral, der opstår ved en ensartet og socialt belastet beboersammensætning.

I samarbejde med Vendia Ejendomme A/S markerer Himmerland Boligforening tirsdag 14. august 2018 afslutningen af renoveringen af den almene del og begyndelsen på den private. Det sker med en minikonference under overskriften "Fra ghetto til moderne bykvarter med blandede boligformer".


Punkthusene set fra siden
Visualiseringer fra KPF Arkitekter

Punkthuse Blåkildevej


- Det store boligområde Kildeparken i det østlige Aalborg er på få år gået fra udsat til så attraktivt, at private investorer har kunnet se mening i at investere. Det sker som en direkte konsekvens af gennemførelsen af et af de mest succesrige byomdannelsesprojekter i Danmark i nyere tid, siger direktør Rasmus Haugaard fra Vendia Ejendomme A/S, der indgår i investorgruppen på Blåkildevej. Og Ole Nielsen supplerer:


- Private investorer i et almennyttigt boligområde er et sjældent syn og er for mig at se det foreløbige klimaks på den målrettede byomdannelse af store dele af det østlige Aalborg. Investorerne vil selvsagt have sikkerhed for deres investering og et løbende afkast, og Blåkildevej er i dag så attraktivt et område, at de private nu også tror på det, siger Ole Nielsen.


På minikonferencen vil Ole Nielsen og Rasmus Haugaard indledningsvist fortælle om baggrunden for det nye Blåkildevej, om omdannelsen og om hvorfor det har været muligt at tiltrække private investorer. Derefter vil Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen sætte ord på, hvorfor han mener, at Aalborg uden sammenligning er Danmarks mindst ghettobelastede større byområde, ligesom han vil tale om effekten af en blandet by. Sidste mand på talerstolen er direktør Bent Madsen fra BL - Danmarks Almene Boliger. Han vil fortælle om organisationens indsats for at opnå varigt blandede boligformer og betydningen af de ændringer, der er indført med ghettopakken.


Som afslutning på arrangementet er der rundvisning på Blåkildevej, hvor der vil være mulighed for at se både almene og private boliger.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger