Gå til Indhold

Den sidste mursten er lagt

retur


Himmerland Boligforening har de seneste tre år været i gang med en storstilet renovering af flere end 1.000 boliger i Kildeparken i det østlige Aalborg - og nu er den sidste mursten lagt i det sidste gårdhus i afdelingen på Ravnkildevej.


- Arbejdet med renovering af blokkene på Ravnkildevej er i det store hele forløbet planmæssigt og vi er nu færdige med dem alle og de er taget i brug. For afdelingens gårdhuse gælder, at den sidste mursten blev lagt 13. november 2018. I øjeblikket arbejder håndværkerne på at få gjort de sidste otte gårdhuse færdige indvendigt og går det, som vi forventer, vil de sidste beboere kunne flytte ind i deres nyrenoverede hjem omkring 1. marts 2019, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.
Ole Nielsen betegner renoveringen på Ravnkildevej som en fornem forandring af de eksisterende boligblokke og gårdhavehuse, ligesom den fysiske struktur i friarealerne og adgangsforhold til området har en central plads i den samlede planlægning:

- Som helhed får vi skabt en levende og mangfoldig bydel, der byder på varierede boligtilbud og gode uderum. Hvad angår den interne fysiske korrespondance mellem de enkelte dele af afdelingen, bliver denne udfordring løst ved en enkel vejstruktur og et sammenhængende stisystem, mens pladser og stier giver mulighed for udvikling af liv i hele bebyggelsen og skaber god sammenhæng mellem såvel de private som de aktive, åbne rum.


I takt med at de sidste gårdhuse bliver færdige, skal terrænarbejdet omkring dem og blokkene afsluttes. I samme forbindelse skal de interne stier gøres færdige, så de får forbindelse til Astrupstien.


- Denne sti, der knytter flere af vores afdelinger i det østlige Aalborg sammen, har jo også udviklet sig ganske meget. Mens vi har renoveret på blandt andet Ravnkildevej, er Astrupstien blevet tilpasset, så den er klar til at modtage den førerløse bus, som kommer til at give de ikke-bilende trafikanter i området endnu bedre muligheder for at komme fra A til B, siger Ole Nielsen.


Renoveringen på Ravnkildevej indgår i Himmerland Boligforenings helhedsplan for Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej - et projekt, der samlet går under betegnelsen Kildeparken 2020 og omfatter flere end 1.000 boliger opført i 1970'erne. Mens budgettet for afdelingen på Ravnkildevej er omkring 387 mio. kr., beløber det samlede projekt for de tre afdelinger sig til cirka 1,5 mia. kr.


Arbejdet på Ravnkildevejs 247 boliger udføres af et konsortium bestående af arkitekt- og ingeniørvirksomheden Kærsgaard & Andersen A/S, Effekt Arkitekter ApS og Tegnestuen By+Land.


Se boligerne på Ravnkildevej


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger