Gå til Indhold

Vejen banet for endnu flere eldelebiler

retur
Som en af de første boligorganisationer i landet indførte Himmerland Boligforening i foråret 2016 en ordning med eldelebiler til beboerne i et par afdelinger. Succesen har været så stor, at vejen nu er banet for endnu flere eldrevne fællesbiler 

- I samarbejde med delebilsfirmaet Tadaa! har vi set på placeringer, hvor det giver størst udbytte at oprette ladestationer og parkeringspladser til eldelebilerne. Denne gang gælder det vores afdelinger på Fredrik Bajers Vej, Damstræde og Sigrid Undsets Vej i det østlige Aalborg og på Runddyssen i Svenstrup. Men det er vores håb, at endnu flere afdelinger kan få glæde af ordningen - blandt andet i forbindelse med vores ungdomsboliger på den centrale havnefront i Aalborg, for her er der virkelig mange potentielle brugere. Vi håber på en fortsat positiv dialog med Aalborg Kommune, så det vil være muligt at etablere parkeringspladser og ladestationer i området omkring Larsen Waterfront, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Introduktionen af eldelebilerne sker for Kanalkvarterets vedkommende mandag 27. marts 2017 kl. 15-19 i Kanalhuset på adressen Damstræde 48, hvor medarbejdere fra Tadaa! vil hjælpe beboerne med at blive oprettet som brugere, ligesom de vil give råd om abonnementsformer og gøre de nye brugere klar til at køre i eldelebilerne. Og har man lyst, er der også mulighed for at få en prøvetur. For Svenstrup-afdelingens vedkommende finder introduktionen sted på samme tidspunkt, men her er adressen Vaskeriet på Runddyssen 179.Ole Nielsen oplyser, at de nuværende eldelebiler har en belægningsprocent på over 80 og at Himmerland Boligforening oplevede stor interesse for ordningen, da man præsenterede den i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival i 2016.

Der er tale om en abonnementsordning, hvor beboeren via en app booker en eldelebil, henter den på en p-plads nær boligen, fjerner ladestikket, låser bilen op med app'en og kører så meget, som han eller hun har brug for.

- En delebil kan erstatte behovet for mellem 4 og 10 privatejede biler og dermed et tilsvarende antal p-pladser. Det giver væsentligt mindre pres på parkeringsarealet i området og da der er tale om elbiler, skal de have en fast, central placering med ladeudstyr. Det betyder også, at beboerne altid ved, hvor de kan finde bilen, når de skal bruge den, siger Ole Nielsen og han fortsætter:

- Der er blandt andet tale om intelligente ladestandere, så opladningen sker på den billigste og mest miljøvenlige måde. Dertil kommer, at eldelebilerne løbende indsamler data om kørselsmønstre og strømforbrug, hvilket kan være med til at forbedre både brugeroplevelsen og den enkelte bils funktion. Fordi opladestationerne er koblet op imod elnettet, kan bilerne lades billigst muligt, når der kommer fleksible elpriser - og når der bliver åbnet mulighed for det, vil vores system endda kunne sende strøm tilbage på elnettet.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - torsdag kl. 8:00 - 16:00

Fredag kl. 8:00 - 14:00


Se alle vores afdelinger
Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger