Gå til Indhold
]

Tidligere kornsilo bliver til markante boliger

retur
Aalborgs østre havneområde er under omdannelse fra erhvervsareal til en ny bydel, hvor enkelte af de markante bygninger, der i en lang årrække har tegnet byens profil, bliver bevaret eller genopbygget.


En af havnens bedst kendte konturer er den tidligere DLG-silo, der kommer til at danne grundlag for en blanding af familieboliger, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Det er A. Enggaard A/S, der opfører byggeriet, mens Himmerland Boligforening står som bygherre for familie- og ungdomsboligerne.


- Den oprindelige DLG-silo har vist sig ikke at være genanvendeligt, men fordi der er tale om et byggeri med så markant et industrielt udtryk, har vi valgt, at der skal bygges et nyt tårn af samme størrelse og hoved-udseende som det oprindelige. Dog bliver der en mere fri vinduessætning, hvilket giver mulighed for både et moderne udtryk og optimalt lysindfald til boligerne, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.


Det oprindelige silopræg vil blive genfortolket i de nye facader præget af opdeling i vertikale elementer, hvor forskellig materialekarakter, glas, tegl eller pudsede overflader giver aftegningen.

 
Ole Nielsen lægger vægt på blandingen af de forskellige ejerformer og aldersgrupper, hvilket han håber kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, ...


Det nye boligbyggeri, der bliver på knap 10.000 kvadratmeter, indrettes med en række fællesfunktioner i stueplan. Derover vil der blive bygget fire etager med almene ungdomsboliger fulgt af tre etager med almene familieboliger. Den øvrige del af bygningen vil indeholde private ejerlejligheder.


Himmerland Boligforenings andel af DLG-tårnet kommer til at rumme 62 ungdoms- og 18 familieboliger. Mens ungdomsboligerne får et bruttoareal på 50 kvadratmeter, bliver familieboligerne indrettet som to- og treværelses lejligheder på 63 til 115 kvadratmeter.


Ole Nielsen lægger vægt på blandingen af de forskellige ejerformer og aldersgrupper, hvilket han håber kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, og hvor beboernes forskellighed kan være med til at skabe et interessant bymiljø.

 


- Det overordnede planlægningsmæssige mål med Østre Havn har været at skabe en tæt urban bydel med et anderledes bymiljø, der opstår i mødet mellem den industrielle kulturarv, moderne arkitektur af høj kvalitet og et aktivt byliv. Det kommer DLG-tårnet i allerhøjeste grad til at medvirke til, for her bliver den tidligere industribygning genbrugt som unik ramme for nye funktioner, siger Ole Nielsen.


Efter planen vil opførelsen af DLG-tårnet blive indledt 1. marts 2017 og Ole Nielsen forventer en samlet byggeperiode på omkring 15 måneder.

 

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - torsdag kl. 8:00 - 16:00

Fredag kl. 8:00 - 14:00


Se alle vores afdelinger
Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger