Gå til Indhold

Første spadestik til stor ansigtsløftning i Aalborgs Vestby

retur
Tirsdag 28. februar 2017 kl. 14 tog Himmerland Boligforening første spadestik til det første af flere omfattende renoveringsprojekter i Aalborgs vestby.

- I denne runde gælder det vores afdeling på Henning Smiths Vej og Poul Buås Vej, hvor omkring 200 boliger skal have den helt store tur. Med mere end 70 år på bagen er bygningerne temmelig nedslidte og hverken badeværelser, køkkener eller adgangsforhold lever op til fremtidens forventninger og krav, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Renoveringsprojektet er udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller, hvis aalborgensiske afdelingschef Søren Tortzen siger:

- Revitaliseringen af afdelingen vil tilføre boligerne moderne og tidssvarende kvaliteter med nyt køkken og bad samt fine udeopholdsarealer såsom altaner og andre påbygninger. Vi har med respekt for den oprindelige arkitektur tilføjet et nyt lag af bygningselementer på den eksisterende bygningsmasse, der får bebyggelsen til at fremstå med et nyt og kraftfuldt arkitektonisk udtryk. Disse tiltag og den meget attraktive beliggenhed i Vestbyen, ikke langt fra mange de rekreative arealer som den kommende Fjordpark, Limfjorden og Skudehavnen, vil øge bebyggelsens attraktion væsentligt.


Ole Nielsen fortalte, at det første spadestik har en særlig symbolik i sig, for det er faktisk tale om den allerførste afdeling af Himmerland Boligforening, der blev taget første spadestik til efter organisationens etablering i 1944:

- Det var tanken at lægge ud med det, der i dag er afdeling 1 - altså den i Himmerlandsgade - men tingene faldt hurtigere på plads for Henning Smiths Vej og Poul Buås Vejs vedkommende og så blev det altså her, vi lagde ud. Men byggeriet i Himmerlandsgade blev færdigt tidligere end det, vi nu renoverer, og derfor fik denne afdeling et lidt lavere nummer.

Ole Nielsen understreger, at det - hvis Himmerland Boligforening ønsker en fortsat god udlejning i afdelingen mange år frem - er tvingende nødvendigt, at der bliver indarbejdet en større variation i typer og størrelser af boliger:

- Derfor vil der ske udvidelse af en række af lejlighederne med et ekstra værelse - for nogles vedkommende endda flere værelser, idet der vil ske sammenlægning af en del af de eksisterende boliger.

Der var forbindelse med første spadestik på Henning Smiths Vej og Poul Buås Vej  taler ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen, formand for organisationsbestyrelsen Ib Fruensgaard samt formand for afdelingsbestyrelsen Palle Nielsen.

Fakta
Opført: 1946
Boliger før: 210
Boliger efter: 195
Klar: 2019
Pris: Ca. 226 mio. kr.

Henning Smithsvej er opkaldt efter guldsmed og jernstøber Henning Smith (1792-1856), der i 1833 grundlagde et af provinsens første jernstøberier. Omkring 100 år senere overtog virksomheden, der for alvor blev kendt under navnet De Smithske, en anden stor metalvirksomhed. Den var i 1885 blevet grundlagt af den nordfødte fabrikant Poul Iversen Buås (1858-1920), der også har lagt navn til en vej i Vestbyen. I 1898 byggede Buås et betydeligt fabrikskompleks på hjørnet af Annebergvej og Vestre Fjordvej - og det var dette byggeri, der i 1934 blev overtaget af den virksomhed, som Henning Smith lagde grunden til.


Illustration: C.F. Møller
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - torsdag kl. 8:00 - 16:00

Fredag kl. 8:00 - 14:00


Se alle vores afdelinger
Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger