Gå til Indhold

Første spadestik til nyt boligområde

retur

Midt i maj tog ældre- og handicapforvaltningens rådmand, Thomas Krarup sammen med Ib Fruensgaard, der er formand for Himmerland Boligforenings organisationsbestyrelse, det første spadestik til første del af et nyt boligområde ved Tornhøjgård.

- De 32 botilbud til borgere med handicap, som vi nu er i gang med at opføre i samarbejde med Aalborg Kommune, er første del af vores næste store fornyelsesprojekt i det østlige Aalborg, der foruden plejeboligerne omfatter en dagligvareforretning, en mindre bypark, ungdomsboliger, almene familieboliger og et antal ejerboliger. Det er købet af Tornhøjgård med omkringliggende jorder, der har givet os mulighed for at opføre disse byggerier, der skal bidrage væsentligt til udvidelse og opgradering af området, oplyser Ib Fruensgaard.


Det er købet af Tornhøjgård med omkringliggende jorder, der har givet os mulighed for at opføre disse byggerier, der skal bidrage væsentligt til udvidelse og opgradering af området.

Som et led i nybyggeriet kobles Tornhøjgårdområdet effektivt sammen med området med Sundheds- og Kvartershuset og Trekanten lige på den anden side af Humlebakken. Det sker gennem etablering af en tunnel under en af bydelens store, gennemgående veje. Den nye tunnel bliver betydeligt bredere, lysere og højere end den nuværende - og er i øvrigt sammen med byparken et delprojekt, der vil blive gennemført i samarbejde med Realdania.


Ib Fruensgaard siger videre:

- Det er hensigten i et tæt samarbejde mellem private og offentlige parter at kickstarte en udvikling af et styrket bydelscenter med tættere byggeri og et nyt mødested for bydelen. Området omkring Tornhøjgård bliver i øvrigt det første knudepunkt på Astrupforbindelsen, der kan beskrives som en ny rygrad i bydelen. Den vil komme til at forbinde området med Aalborg Universitet mod syd og Planetcenteret mod nord. Et centralt element i den nye forbindelse er den nuværende cykel- og gangsti Astrupstien, der tænkes opgraderet, så den også får små, avancerede elbusser som supplement til bydelens kollektive trafik.


Det er hensigten i et tæt samarbejde mellem private og offentlige parter at kickstarte en udvikling af et styrket bydelscenter med tættere byggeri og et nyt mødested for bydelen.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger