Gå til Indhold

Første spadestik på sidste del af 'Kildeparken 2020'

retur

Tirsdag 15. august 2017 tog Himmerland Boligforening første spadestik til den tredje og sidste del af det omfattende renoveringsprojekt 'Kildeparken 2020' i det østlige Aalborg - nærmere betegnet de 420 boliger på Fyrkildevej.

Af praktiske årsager fandt spadestikket sted i foyeren i Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej, hvor byggeriet fik gode ord med på vejen.

Himmerland Boligforening har gennem en årrække arbejdet med en helhedsplan for de flere end 1.000 boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej, der i denne sammenhæng er kendt under det fælles navn 'Kildeparken 2020'.

I lighed med renoveringerne på Blåkildevej og Ravnkildevej vil projektet på Fyrkildevej tilføre både bebyggelsen og området som helhed nye kvaliteter ved at udforme et boligkvarter med sin helt egen identitet og arkitektur.


Se film fra spadestik
Der vil især blive kælet for fællesfaciliteterne både ude og inde.
Det er nemlig i høj grad her, nye fællesskaber og relationer mellem beboerne kan opstå - og det er i fællesarealerne, at der er behov for og efterspørgsel efter nytænkning. Mangfoldigheden i beboersammensætningen og de sociale fællesskaber bliver styrket gennem blanding af forskellige boligtyper side om side eller oven på hinanden i ombyggede blokke - samtidig med at kvaliteterne i de eksisterende boliger, som mange af områdets beboere sætter stor pris på, også bliver udnyttet ved en gennemgribende ombygning af disse blokke, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


Det er også i afdelingen på Fyrkildevej, at Himmerland Boligforening og Realdania vil udvikle et seniorbofællesskab.


 Der vil især blive kælet for fællesfaciliteterne både ude og inde. Det er nemlig i høj grad her, nye fællesskaber og relationer mellem beboerne kan opstå - og det er i fællesarealerne, at der er behov for og efterspørgsel efter nytænkning. Projektet er tænkt som et eksempelbyggeri, som skal inspirere byggesektoren til, hvordan man kan bygge seniorbofællesskaber også i den almene boligmasse, siger Ole Nielsen.


Indtil 1960'erne var det en udbredt erhvervsform i større byer, at de små handlende havde butik i forbindelse med deres bolig. Det er denne tankegang, vi bygger på, når vi etablerer erhvervsboligerne som nyrenoverede boliger, hvor der er tilført et erhvervsareal i form af en tilbygning.

Fyrkildevej bliver også nyskabende i en anden forstand, idet renoveringen vil introducere en ny boligtype, hvor beboere på optimale vilkår kan drive erhvervsvirksomhed i en del af boligen. Som eksempler nævner Himmerland Boligforening revisor, frisør, kiosk, dagplejer, skrædder, cykelsmed, webshop og konsulentvirksomhed.

- Indtil 1960'erne var det en udbredt erhvervsform i større byer, at de små handlende havde butik i forbindelse med deres bolig. Det er denne tankegang, vi bygger på, når vi etablerer erhvervsboligerne som nyrenoverede boliger, hvor der er tilført et erhvervsareal i form af en tilbygning, uddyber Ole Nielsen.

Erhvervsboligerne, hvis erhvervsareal bliver på 30-50 kvadratmeter, bliver placeret i området umiddelbart op til Sundheds- og Kvartershuset, så virksomhederne nemt kan trække på dets mødelokaler, café og parkeringspladser.

 - I en bydel, hvor der er store arbejdspladser tæt på - Aalborg Universitet, havnen, industrivirksomheder og snart også det nye universitetshospital - er der aftagere af mange former for erhvervsservice. Det kan være nye enkeltmandsvirksomheder igangsat af kandidater fra universitetet, men der er også et klart potentiale for servicevirksomheder rettet mod områdets beboere og besøgende, siger Ole Nielsen.


Afdelingen på Fyrkildevej vil fremstå med sin egen selvstændige karakter i forhold til den øvrige del af Kildeparken. Blandt andet vil semiprivate forhaver understøtte indtrykket af åbenhed, ligesom transformationen af Fyrkildevej til en "bygade" tilfører området nye urbane kvaliteter. Bygaden bliver et aktivt og samlende byrum, som ud over trafik og parkering byder på mødesteder, opholds- og aktivitetsmuligheder.


Prisen for renoveringen af afdelingen på Fyrkildevej ligger omkring 575 mio. kr., mens 'Kildeparken 2020'-projektet som helhed er en investering på cirka 1,5 mia. kr.

 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger