Gå til Indhold

Aalborg Øst indtager Bornholm

retur

Himmerland Boligforening er med, når der i denne måned endnu en gang bliver kaldt til folkemøde på Bornholm.


- Det er BL - Danmarks Almene Boliger, der inviterer til debat om, hvorvidt den blandende by kan betale sig og i den forbindelse har man valgt at sætte fokus på det østlige Aalborg. I Danmark har vi tradition for at blande os med mennesker, der ikke ligner os selv. Men er det stadig sådan? Og i hvilken retning går byudviklingen? Det østlige Aalborg er et byområde med lige så mange indbyggere som Roskilde. I mange år var det Aalborgs dårlige samvittighed, men igennem nedrivninger, renoveringer og nybyggerier har vi sammen med private og offentlige investorer vendt udviklingen. Bortset fra midtbyen er det nu den bydel, der tiltrækker flest nye borgere. Men hvordan kan man overhovedet bryde en dårlig spiral, hvordan kan man løfte et boligområde og dets beboere, og hvordan kommer fremtidens byer til at se ud? Det er nogle af de store spørgsmål, som Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, den private investor Rasmus Haugaard og jeg skal drøfte med tidligere sportsdirektør i AaB, Lynge Jakobsen, der har stor erfaring med frivilligt socialt arbejde i det østlige Aalborg, fortæller Himmerland Boligforening direktør, Ole Nielsen. Og han fortsætter:


Foto: Joshua Tree Photography

- Vi er naturligvis meget stolte af, at vores milliardprojekt i det østlige Aalborg bliver brugt som eksempel på vellykkede byudviklingsprojekter i Danmark. Projektet har ikke kunne realiseres uden et meget tæt og åbent samarbejde mellem Aalborg Kommune, private investorer og Himmerland. Kort sagt - også her viser Aalborg vejen.

Vært for bolig- og byudviklingsdebatten, der finder sted 17. juni 2017, er Clement Kjersgaard og arrangementet er en del af en række moderne forsamlingshusdebatter under den fælles overskrift 'Clement Talks'.

Ole Nielsen fortæller videre, at "Den blandede by" er det overordnede tema for BL - Danmarks Almene Boligers deltagelse i Folkemødet 2017:

- Man kan også tale om "Den danske model" på boligområdet. I modsætning til de fleste andre lande har vi en stor diversitet i den måde, vi bor på, hvor ejerboliger, andelsboliger, privat udlejning og almene boliger supplerer hinanden. Især i byerne er de blandede ejerformer med til at give et stort miks og det er godt for den sociale sammenhængskraft - og for samfundsøkonomien. De store spørgsmål i disse år er, hvordan vi bevarer og udvikler disse kvaliteter i vores byer, og det er noget af det, vi skal debattere på Bornholm.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger