Gå til Indhold

Aalborg Kommunes arkitekturpris til Nyhavn

retur

For sjette år i træk henter Himmerland Boligforening Aalborg Kommunes Arkitekturpris - denne gang for afdelingen Nyhavn i Rendsburggade i det centrale Aalborg, der af juryen præmieres for den "urbane og bymæssige arkitektur".

Komiteen for Bygningspræmiering i Aalborg, der står bag prisen, begrunder hæderen således:

I Nyhavnsgades række af enkeltstående bygninger er der tilført en 11 etager høj hjørnebygning med en lys grå aluminiumsfacade. Placeringen af vinduesåbninger og karnapper tilfører bygningen liv og lethed. Ungdomsboligerne bliver en fin urban tilføjelse i gadebilledet.

- I samråd med KPF Arkitekter valgte vi en enkel og skarp bygningsudformning med en facade i flere lag og niveauer, som giver det 35 meter høje hus en markant profil i bybilledet.
Hensigten har været at skabe et byggeri, der markerer indgangen til det område, der blandt andet rummer Aalborg Universitets markante City Campus, vores eget Larsen Waterfront, Musikkens Hus og Nordkraft - og er vi rigtigt glade for, at også andre end vi selv mener, at det er lykkedes, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.


Nyhavn-byggeriet er på 3.400 kvadratmeter og rummer foruden 67 ungdomsboliger en stueetage med kontorlokaler og fælles vaskeri samt kælder med cykelparkering.


- Byggeriet er opført som et betonhus beklædt med aluminiumsplader og karnapper i zink. Beklædningen er ført rundt om hjørnerne og definerer dermed byggeriet som et stålhus opbygget på en basis af beton. Den nederste del af huset fremstår som en mørk betonfacade, mens de øvrige etager er i en lysere grålig beton beklædt med zinkkarnapper og aluminiumsplader. Facaden er bygget op med lodrette aluminiumsplader i nuancer, der er afstemt med Musikkens Hus - og for at skabe en smuk rytme i byggeriet og samtidig gøre facaden levende, er aluminiumspladerne sat op i varierende bredder. De vandrette samlinger på pladerne er forskudt i forhold til hinanden, så der bevidst bliver markeret et lodret spil i facaden, fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:

- Mod Limfjorden har byggeriet et relativt roligt udtryk med svalegang og elevatorkerne som fremtrædende elementer. Vinduesglasset i den enkelte bolig er placeret forskelligt i forhold til ydervæggens tykkelse og karnapper. Derved opnår man tre vinduesdybder, der giver huset et varieret skyggespil, ligesom boligerne får forskellige rumlige oplevelser.

Nyhavn-byggeriet er afsluttet med en tagterrasse, der bløder bygningens silhuet op og giver beboerne gode udearealer med udsigt over byens tage.

Himmerland Boligforening har de seneste år høstet adskillige priser for sine renoveringer og nybyggerier, ikke mindst Aalborg Kommunes Arkitekturpris (2012, 2013, 2014, 2015, 2016 - og nu altså også 2017), Betonelementprisen (2015), Årets Byggeri i Danmark (2015) og den svenske Architecture of Necessity-pris (2016). Desuden er det blevet til nominering til RENOVER Prisen (2016) og tidligere på året vandt boligforeningen Aalborg Bæredygtighedspris 2017 for aktivt at omsætte nationale krav til handling - med demokratisk proces, lokalt engagement og tydelig jobeffekt.
 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger