Gå til Indhold

Succes giver plads til flere eldelebiler

retur
Som en af de første boligorganisationer i landet indførte Himmerland Boligforening i foråret en ordning med eldelebiler til beboerne - i første omgang til afdelingerne i Sundparken i det østlige Aalborg. Det har været så stor en succes, at der nu arbejdes på at give mange flere beboere adgang til eldelebiler.

- I samarbejde med delebilsfirmaet Tadaa! er vi ved at se på placeringer, hvor det giver størst udbytte at oprette ladestationer og parkeringspladser til eldelebilerne. Vi vil gerne kunne tilbyde eldelebiler til beboerne i blandt andet Kildeparken, et eller flere steder i AAU-kvarteret, i Svenstrup og i forbindelse med vores ungdomsboliger på den centrale havnefront i Aalborg, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Overvejelserne om også at introducere eldelebiler i det centrale Aalborg hænger sammen med betydelig interesse for denne mulighed blandt ikke mindst de mange studerende i ungdomsboligbyggerierne Larsen Waterfront og Nyhavn. Ole Nielsen håber således på en positiv dialog med Aalborg Kommune, så det vil være muligt for boligorganisationen at etablere parkeringspladser og ladestationer i området omkring Larsen Waterfront.

Ole Nielsen oplyser, at de nuværende eldelebiler har en belægningsprocent på over 80 og at Himmerland Boligforening oplevede stor interesse for ordningen, da man præsenterede den i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival.
Der er tale om en abonnementsordning, hvor beboeren via en app booker en eldelebil, henter den på en p-plads nær boligen, fjerner ladestikket, låser bilen op med app'en og kører så meget, som han eller hun har brug for.

- En delebil kan erstatte behovet for mellem fire og 10 privatejede biler og dermed et tilsvarende antal p-pladser. Det giver væsentligt mindre pres på parkeringsarealet i området og da der er tale om elbiler, skal de have en fast, central placering med ladeudstyr. Det betyder også, at beboerne altid ved, hvor de kan finde bilen, når de skal bruge den, siger Ole Nielsen og han fortsætter:

- Der er blandt andet tale om intelligente ladestandere, så opladningen sker på den billigste og mest miljøvenlige måde. Dertil kommer, at eldelebilerne løbende indsamler data om kørselsmønstre og strømforbrug, hvilket kan være med til at forbedre både brugeroplevelsen og den enkelte bils funktion. Fordi opladestationerne er koblet op imod el-nettet, kan bilerne lades billigst muligt, når der kommer fleksible elpriser - og når der bliver åbnet mulighed for det, vil vores system endda kunne sende strøm tilbage på elnettet.

På de første tre måneder med eldelebiler i Sundparken blev der af 28 abonnenter kørt godt 16.000 km. Kørslen fordeler sig på seks bookinger pr. abonnent med en gennemsnitlig kørsel pr. booking på cirka 35 km. CO2-besparelsen i forhold til almindelig bilkørsel lå på næsten 1.800 kg.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - torsdag kl. 8:00 - 16:00

Fredag kl. 8:00 - 14:00


Se alle vores afdelinger
Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger