Gå til Indhold

Nyhavn tager imod de første studerende

retur
Der har været stor travlhed på det tredje af Himmerland Boligforenings byggefelter på havnefronten i Aalborg, siden der blev taget første spadestik for godt et år siden. Og nu står det der - det 11 etager høje byggeri på hjørnet ved krydset mellem Rendsburggade og Nyhavnsgade.

- Vores seneste nybyggeri er på 3.400 kvadratmeter og rummer foruden 67 ungdomsboliger en stueetage med kontorlokaler og et fælles vaskeri, en kælder med cykelparkering og en fælles tagterrasse. Bygningen markerer indgangen til det område, der blandt andet rummer Aalborg Universitets markante City Campus, vores eget Larsen Waterfront og Musikkens Hus, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

I samråd med KPF Arkitekter har boligforeningen valgt en enkel og skarp bygningsudformning med en facade i flere lag og niveauer, som giver det 35 meter høje hus en markant profil i bybilledet.

- Byggeriet er opført som et betonhus beklædt med aluminiumsplader og karnapper i zink. Beklædningen er ført rundt om hjørnerne og definerer dermed byggeriet som et stålhus opbygget på en basis af beton. Den nederste del af huset fremstår som en mørk betonfacade, mens de øvrige etager er i en lysere grålig beton beklædt med zinkkarnapper og aluminiumsplader. Facaden er bygget op med lodrette aluminiumsplader i nuancer, der er afstemt med Musikkens Hus - og for at skabe en smuk rytme i byggeriet og samtidig gøre facaden levende, er aluminiumspladerne sat op i varierende bredder. De vandrette samlinger på pladerne er forskudt i forhold til hinanden, så der bevidst bliver markeret et lodret spil i facaden, fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:

- Mod Limfjorden har byggeriet et relativt roligt udtryk med svalegang og elevatorkerne som fremtrædende elementer. Vinduesglasset i den enkelte bolig er placeret forskelligt i forhold til ydervæggens tykkelse og karnapper. Derved opnår man tre vinduesdybder, der giver huset et varieret skyggespil, ligesom boligerne får forskellige rumlige oplevelser.

Tagterrassen bløder bygningens silhuet op og giver beboerne gode udearealer med udsigt over byens tage.

- Med færdiggørelsen af Nyhavn har vi nu over 1.600 ungdomsboliger og vi kan glæde os over, at alle de nye boliger i det netop færdiggjorte byggeri er udlejet. Det kommer nu ikke som den helt store overraskelse, for Aalborg tiltrækker fortsat studerende i meget stort tal. Vi er endnu ikke gået i gang med opførelse af yderligere ungdomsboliger, men vi forventer at kunne præsentere et nyt projekt eller to inden for de nærmeste måneder, siger Ole Nielsen. Og om baggrunden for valget af byggeriets navn siger han:

- Mange forbinder Nyhavn med den kanal, der i 1670'erne blev gravet fra havnen til Kongens Nytorv i København. Men Aalborg har også haft sin Nyhavn, der blev etableret omkring 1825. I dag eksisterer denne havn kun i vejnavnet Nyhavnsgade, men nu synes vi, at det er på tide, at Aalborg også får et markant byggeri, der bærer navnet Nyhavn.

Fakta
Bygherre: Himmerland Boligforening
Arkitekt: KPF Arkitekter
Omfang: 67 almene ungdomsboliger samt kontorlokaler
Byggesum: 77,8 mio. kr.
Tidsplan: Første spadestik juni 2015 - indflytning august 2016.


 
Navigation

Kontakt os

Tlf: 96 31 52 00

info@abhim.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10:00 - 14:00

Torsdag kl. 10:00 - 17:00
Fredag kl. 10:00 - 13:00


Telefontider


Mandag - onsdag kl. 9:00 - 15:00

Torsdag kl. 9:00 - 17:00
Fredag kl. 9:00 - 13:00


Se alle vores afdelinger

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger