Gå til Indhold

Magisterparken nomineret til RENOVER Prisen

retur

Ombygningen og renoveringen af Himmerland Boligforenings afdeling Magisterparken i Aalborg er netop blevet nomineret til RENOVER Prisen.

Se omtalen af nomineringen på Renover.dk her og filmen som blev lavet i samme anledning her.

- Prisen, der er indstiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond, skal give renovering den synlighed og status, som renovering fortjener, og inspirere til endnu bedre istandsættelse af byggeri i Danmark. Magisterparken er i år det eneste almene projekt, der er nået så langt i konkurrencen og det tager vi som endnu et bevis på, at det er muligt at udvikle og gennemføre projekter, der skaber opmærksomhed vidt omkring - også selvom der er tale om relativt beskedne renoveringsmidler, når vi sammenligner med, hvad private bygherrer kan investere, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

I indstillingen af Magisterparken hedder det, at der er tale om "en opgradering og omstrukturering af en typisk almennyttig boligbebyggelse udført som 'montagebyggeri', med energirenovering, forbedret indeklima, nye boligtyper, tilgængelighed og fællesarealer." Og nomineringsudvalget har i dets indstilling om afdelingen blandt andet sagt, at "med samtænkning af arkitektur, energi og en social indsats viser Magisterparken på fornem vis vejen til en almennyttig sektor med oplevelsesrige boliger og et bedre image."

Det omfattende renoveringsprojekt har løftet byggeriet og givet plads til en ny og mere mangfoldig beboersammensætning.

- Blandt andet har nye tilflyttere skiftet deres villa ud med en lejlighed i Magisterparken, der er blevet både flottere, mere energieffektiv og mere moderne. Samtidig er lejligheder blevet lagt sammen og det har åbnet op for anderledes lejlighedstyper, der dækker flere behov. Udearealerne er også blevet opgraderet med nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder, og bygningernes stueetager har fået adgang til små haver og terrasser. Og nu kommer så nomineringen til RENOVER Prisen som en ekstra fjer i hatten - et tegn på at alle vores anstrengelser har båret frugt. Det er jeg stolt af," siger Elin Torp Jensen, der er afdelingsformand for beboerforeningen.

I alt har 179 indstillede projekter været under luppen hos nomineringsudvalget, der nu for fjerde gang har udvalgt de seks bedste renoveringsprojekter i landet. Foruden Magisterparken er det tre projekter i Københavnsområdet, et i Vejle og et i Ringkøbing. RENOVER Prisen, der uddeles 1. september 2016, består foruden titlen af 100.000 kr. til en fest for alle parter, som har været involveret i projektets realisering.


- Igen i år har vi oplevet et rekordstort felt og en stor spændvidde i de indstillede projekter. De nominerede opfylder alle de kriterier, der kendetegner godt og eksemplarisk renoveringsarbejde, men de finder også hver især deres egne unikke spidskompetencer. Lige fra markant værdiforøgelse af udtjent industribyggeri til energitekniske finesser og blændende samarbejde under vanskelige forhold. Det er prisens formål at fremhæve ekstraordinær renovering til inspiration for andre, og der er masser at lade sig inspirere af blandt årets nominerede, siger Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus.

Nomineringen til RENOVER Prisen er den seneste i en lang række af hædersbevisninger, som Himmerland Boligforenings byggerier har modtaget. Tidligere er boligforeningen blevet præmieret med Aalborg Kommunes Arkitekturpris (2012, 2013, 2014 og 2015), Betonelementprisen (2015), Årets Byggeri i Danmark (2015) og den svenske Architecture of Necessity-pris (2016).


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger