Gå til Indhold

Magisterparken flot igennem omfattende renovering

retur
Himmerland Boligforenings omfattende renovering af afdelingen Magisterparken på toppen af Sohngårdsholmsvej i Aalborg, der blandt andet har medført en fuldstændig transformation af højhuset, er nu ganske tæt på at være i mål.

- Vi er i fuld gang med det afsluttende belægningsarbejde og de seneste dage er det sidste lag asfalt kommet på. Sideløbende med dette er gartnerne i gang og de forventer at være færdige ved udgangen af uge 18, hvorefter der kun mangler den afsluttende græssåning, der er nødt til at vente på lidt varmere vejr, fortæller boligforeningens direktør, Ole Nielsen.

Der er dog stadig en vis byggeaktivitet i Magisterparken. Det skyldes, at det har vist sig nødvendigt at udskifte nogle facadeplader, der ikke har levet op til forventningerne.

- Der er sket rigtig meget inden for det almene boligbyggeri siden højhuset og de lavere blokke blev opført på stort set bar mark på området mellem Dansk Eternit Fabrik og Aalborghus Statsgymnasium. Byggeriet blev indledt i 1962 efter en i øvrigt ganske voldsom lokal debat om ikke mindst det 13 etager store højhus. Der var dengang tale om et af Nordjyllands første montagebyggerier i beton og det var smart at bygge og bo på den måde. De seneste år har højhuset imidlertid ikke været et billede af de ønsker og krav, der med rette bliver stillet til en bolig, så derfor har det fået den helt store tur, fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:

- Vi har valgt at reducere boligantallet i højhuset fra 169 til omkring 120. Det er sket, fordi vi har lagt nogle af de oprindelige boliger sammen både vandret og lodret i højhuset, hvilket har givet helt unikke muligheder for at skabe lejligheder ud over det sædvanlige. For eksempel er der nu på de øverste etager indrettet penthouselejligheder med ekstra store vinduespartier med en enestående sydvendt udsigt, ligesom disse boliger har store altaner.

Højhuset har fået en ny skal af glas og aluminium, som skal beskytte betonkonstruktionen mod vind og vejr. Skallen består af godt 3.600 kvadratmeter glas og cirka 32 km aluminiumsprofiler, alt sammen med en vægt på næsten 140 ton.

En renovering af højhuset havde længe været på Himmerland Boligforenings ønskeseddel og da tekniske undersøgelser viste, at det var nødvendigt med en temmelig gennemgribende istandsættelse af betonkonstruktionerne, valgte man i stedet at udarbejde en plan for en egentlig ombygning.

Magisterparken består i dag af 273 boliger. Ud over højhuset rummer afdelingen 150 lejemål fordelt på treetagers blokke, der også har fået en grundig overhaling. Ole Nielsen fortæller, at man foruden de omfattende bygningsmæssige ændringer i højhuset blandt andet har renoveret badeværelser og etablere flere boliger tilpasset ældre og fysisk handicappede beboeres behov:

- Og for alle lejligheder i blokkene glæder, at de er blevet udstyret med nye badeværelser, ligesom der er sket forbedringer med hensyn til blandt andet tag, facader, vinduer og indeklima - og lejlighederne i stueplan har fået adgang til egne haver og opholdsarealer.

Gennemførelsen af Magisterparken-projektet, der er budgetteret til omkring 220 mio. kr., havde første spadestik i september 2013.


 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger