Gå til Indhold

Himmerland henter femte og sjette arkitekturpris på fem år

retur
For femte år i træk henter Himmerland Boligforening Aalborg Kommunes Arkitekturpris - denne gang endda for to byggerier. De præmierede byggerier er afdelingerne Magisterparken og Sallingsundvej, der de seneste år har gennemgået meget omfattende renoveringer.

Komiteen for Bygningspræmiering i Aalborg, der står bag prisen, begrunder hæderen til de to afdelinger således:

 Magisterparken er blevet renoveret, hvor den 13-etagers boligblok særligt medvirker til arkitektonisk løft. Bygningen er markant, og er forblevet markant i sin renovering på en ny og elegant måde. Der er tilført en lethed i materialevalg i respekt for den oprindelige arkitektur med nye elementer ved udkragning af de to øverste etager. Overgangen mellem den høje bygning og det omgivende terræn er ligeledes løst flot.

Se dronefilm fra Magisterparken her.

 Sallingsundvej: Det landskabelige greb mellem boligerne har sammen med den gennemgribende renovering af boligerne givet nye muligheder for ophold og mødesteder. De små forhaver giver plads til kreativitet og mulighed for at sætte et individuel præg på sit boligområde. Fornyelsen af bebyggelsen er sket ved at være tro mod de lange husrækker, dog med nye tagpåbygninger, der fungerer som tiltrængte pejlemærker.

Se dronefilm fra Sallingsundvej her.
 
Magisterparken består af 275 boliger, mens der er 164 boliger i afdelingen på Sallingsundvej. Arkitekt på begge de præmierende renoveringer er C.F. Møller.

Himmerland Boligforening har de seneste år høstet adskillige priser for sine renoveringer og nybyggerier. Boligforeningen er således blevet præmieret med Aalborg Kommunes Arkitekturpris (2012, 2013, 2014 og 2015), Betonelementprisen (2015), Årets Byggeri i Danmark (2015) og den svenske Architecture of Necessity-pris (2016), ligesom den er blevet nomineret til RENOVER Prisen (2016). 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger