Gå til Indhold

Flyttedag for store træer

retur
I forbindelse med den omfattende renovering af Himmerland Boligforenings afdeling på Ravnkildevej i det østlige Aalborg viste det sig, at en del store træer stod temmelig uhensigtsmæssigt. Umiddelbart var tanken, at man desværre nok var nødt til at fælde dem, men så galt kom det ikke til at gå.

- En forstandig sjæl foreslog flytning frem for fældning og en nærmere undersøgelse viste, at det godt ville kunne lade sig gøre at tage de store træer op, transportere dem til en bedre placering og plante dem igen, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Med assistance fra virksomheden Nordisk Træflyt er der foreløbig flyttet cirka 15 store træer fra Ravnkildevej til Blåkildevej - og det er hensigten, at der senere skal flyttes yderligere træer, nogle af dem internt i afdelingen på Ravnkildevej.

Se film fra træflytningen her.

En træflytning foregår ved, at hydrauliske spader monteret på en lastbil stikkes i jorden på det sted, hvor man ønsker at placere et træ. Først fjernes en passende jordklump på den nye lokalitet, hvor træet skal stå, hvorefter de hydrauliske spader anbringes omkring det træ, der skal flyttes. Med træet placeret i centrum af spaderne bliver disse trykket i jorden en efter en og når alle spader er i bund, løftes træet og dets jordklump. Derefter kan træet køres til den nye placering, hvor det anbringes i det hul, der tidligere er etableret. Fordelen ved denne metode er dels at træet kan flyttes med en passende stor jordklump, dels at spaderne skærer rødderne over i et skarpt snit med mindst mulig sårflade.

- Naturligvis skal der tages hensyn til hvilken type træer, der er tale om, og hvor store de er, men det er godt at se, at det generelt kan lade sig gøre at flytte selv temmelig store træer frem for at fælde dem. Og på den nye placering kan beboerne nu fra den ene dag til den anden glæde sig over velvoksne træer frem for nogle, der tager mange år om at blive til noget, siger Ole Nielsen. 
Navigation

Vores kontoradresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© abhim.dk
 
 
Nej
OK

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger